Trampoline test 2023 – De beste trampoliner til hagen finner du her

  0

  Trampoliner, enten de er store eller små, runde, ovale eller firkantet finnes i de fleste norske hager rundt om i landet i dag

  Dette har blitt et populært leketøy for barn, ungdom og ja, til og med voksne.

  Trampoliner av god kvalitet kan brukes store deler av året, selv i et kaldt land som Norge.

  Derfor er det viktig å kjøpe en trampoline som er enkel å montere, gir god sprett og som rett og slett er produsert i høy kvalitet med god sikkerhet til en fin pris.

  Trampoline test med runde og rektangulære trampoliner

  Det finnes hundrevis av forskjellige modeller og størrelser på trampoliner, i forskjellige prisklasser, å velge mellom.

  Derfor har vi valgt å lage en test av trampoliner for deg slik at du kan finne den beste trampolinen for deg og dine.

  Vi vil i denne trampoline best i test guiden fokusere på de runde, rektangulære og beste trampolinene av høy kvalitet og sikkerhet.

  Nederst i denne artikkelen kan du lese hvordan vi har kommet frem til de beste trampolinene på dagens marked, altså hvordan vi har kommet fram til hvilke produkter som her er kåret til best i test, beste budsjettvalg og beste Pro valg.

  Trampolinene i denne testen

  Mange foreldre i dagens samfunn har barn som trygler og ber om å få en trampoline i hagen, men noen vil kanskje ikke anskaffe seg dette da de tenker at trampoliner er skumle eller farlige.

  Vi kommer senere i denne artikkelen til å forklare litt om, hvorfor trampoliner ikke er så farlige som mange kanskje tror og hvordan du reduserer risikoen for skader.

  Var det nedgravde trampoliner du så etter? Ta en titt på vår guide til en nedgravd trampoline her

  Jumpmaster Trampoline med sikkerhetsnett og stige (Best i test)

  Jumpmaster Trampoline med sikkerhetsnett og stige (Best i test)Her får du virkelig en ordentlig kvalitets trampoline til en god pris. Denne store trampolinen passer helt perfekt i alle norske hager og kan brukes av hele familien, derfor er den her i vår test av trampoliner kåret til best i test.

  Om dere ønsker en trampoline for trimmens skyld, for å leke på, eller rett og slett bare som et samlingspunkt for å få familien ut i frisk luft, er denne trampolinen super.

  Med en solid ramme og høy kvalitet er trampolinen fra Jump Master produsert etter strenge sikkerhetskrav, og den har en maksimal brukervekt opp til 120 kg.

  Med det medfølgende solide sikkerhetsnett og stige er denne trampolinen super til triksing, trening, hopping og mye moro, også for de aller minste. Med høy sikkerhet er det kanskje ikke så rart at dette er dagens beste trampoline.

  Trampoline med livstidsgaranti på rammen

  Når du kjøper denne trampolinen nå får du med 2 år garanti på hoppeduken, fjærene og kantpolstringen sammen med en livstids garanti på rammen.

  Trampoline med livstidsgaranti på rammenDette er en god sikkerhet for deg om at du får et svært godt produkt med bedre sprett, som både barn og voksne i huset kan ha glede av i mange år.

  Trampolinen fra Jump Master kan du få i enten grønn eller grå, og den kommer i 3 forskjellige størrelser, så her kan du velge hvilken som passer best hjemme i din hage.

  Du kan faktisk også få Jumpmaster trampoliner rektangulær som er en firkantet trampoline. Du kan lese mer om Jumpmaster rektangulær trampoline lengere nede i denne testen.

  Sikkerhetsnettet settes opp rundt polstringen, og på denne måten får man mer rom til å hoppe på, dette reduserer risikoen for å hoppe ut av trampolinen.

  På grunn av svært god sprett, sikkerhet, den fantastiske kvaliteten, størrelsen på trampolinen og en god pris, har vi kåret denne flotte trampolinen til test vinner i vår test av trampoliner.

  Detaljer:

  • Fager: Grønn / Grå
  • Størrelser: 3 meter / 3,65 meter / 4,30 meter
  • Finnes også i rektangulær trampoline
  • Antall fjærer: 60 / 72 / 96
  • Høyde: 90 cm
  • Høyde med sikkerhetsnett: 272 cm
  • Bredde kanpolstring: 30 cm
  • Tykkelse kanpolstring: 3 cm
  • Inkludert sikkerhetsnett og stige
  • Maksimale brukervekten: 120 kg

  Til Butikken knap

  Firkantet trampoline 5x3m (Best til prisen)

  Firkantet trampoline 5x3m (Best til prisen)Er du glad i triksing og ønsker en trampoline som kan stå ute i din hage til mosjon og mye gøy, er dette trampolinen for deg.

  Dette er en rektangulær trampoline som er på hele 5,12 x 3,05 meter, så her er det virkelig plass til tøffe saltoer og andre triks. Du får denne store trampolinen inkludert sikkerhetsnett og stige til en virkelig god pris, og derfor er dette det beste budsjettvalg for deg som ikke ønsker å bruke altfor mye penger når du skal kjøpe en firkantet trampoline.

  Trampolinen kommer med gode og solide kantmatter sikkerhetsnett og stige, slik at du ikke trenger å bekymre deg for uheldige ulykker.

  En solid rektangulær trampoline av høy kvalitet med maksimal brukervekt på 160 kg

  En solid trampoline med maksimal brukervekt på 160 kgHer vil du rett og slett få en sikker trampoline med svært god sprett og stilig design som tåler en maksimal brukervekt på hele 160 kg. Dette er mer enn de aller fleste andre trampoliner kan tåle og derfor passer denne trampolinen så godt til både barn og voksne.

  Da dette er en fikkantet trampoline gir hoppeduken en flate på hele 11,1 kvadratmeter. Dette sammen med de 92 antall fjærer gir en bedre sprett, høyere sikkerhet og mye moro.

  Disse trampolinene er blant annet også TÜV/GS-godkjent.

  Denne rektangulære trampolinen fra P-Lindberg er produsert i så god kvalitet at den godt kan tåle det nordiske været, men vi anbefaler allikevel å pakke den bort om vinteren dersom man har mulighet til dette da ingen trampoliner har godt av å stå ute.

  Detaljer:

  • Antall fjærer: 92
  • Farge: Grå
  • Størrelse: 5,12 x 3,05 meter (firkantet trampoline)
  • Størrelse på trampolineduk: 4,55 x 2,45 meter
  • Inkludert sikkerhetsnett og stige
  • Maksimal brukervekt: 160 kg
  • TÜV/GS godkjent

   

  Til Butikken knap

  Berg Champion Trampoline (Beste Pro Valg)

  BERG Champion Trampoline (Beste Pro Valg)Berg Champion-modellen er nok en av de prisbelønnede trampoliner i vår trampoline best i test guide. BERG Champion garanterer blant annet suveren kvalitet og høy sikkerhet.

  Dette vises tydelig ved at trampolinen blant annet har en 3 cm tykk og 38 cm bred beskyttelseskant i slitesterk vinyl, som overlapper både duken og rammen med flere centimeter.

  Fjærene og rammen er av galvanisert stål, noe som gir en rustgaranti etter normale standarder. Rammens gjennomtenkte svartlakkerte utforming plasserer Berg Champion blant de robuste og lydløse trampoliner.

  Hoppegenskapene blir utviklet til det eksepsjonelle med AirFlow og Bergs TwinSpring-løsning, der fjærene sitter på skrå i stedet for rett på rammen. Goldspring-fjærene gir god bevegelighet og komfortable hopp.

  Den maksimale brukervekten er hele 120 kg, så på denne modellen fra Berg her kan de fleste voksne også være med å hoppe.

  Svært god trampoline fra Berg med sikkerhetsnett og AirFlow hoppeduk

  Svært god trampoline fra Berg med sikkerhetsnett og AirFlow hoppedukFor ekstra sikkerhet på Berg Champion trampolinen følger sikkerhetsnettet Deluxe med dette kjøpet.

  Deluxe sikkerhetsnett er resultatet av Bergs profesjonelle produktutvikling, og dette sikkerhetsnett er spesielt designet for Champion. Dette utmerker seg ved å være finmasket og meget slitesterkt noe som gir en høy sikkerhet.

  Videre blir det umiddelbart lagt merke til at nettet er festet på rammen, noe som gir deg mer og bedre plass på trampolinen.

  Med denne trampolinen får du det nyeste designet fra nederlandske BERG sine hoppeduker. AirFlow hoppduken lar mer enn 50% mer luft passere gjennom hoppduken, og denne effekten vil gi høyere og bedre sprett i hvert hopp.

  Berg Champion-modellen er for deg som vil ha noe av det beste på markedet. Dette er en av toppmodellene og hadde det ikke vært for prisen så hadde nok denne trampolinen vunnet vår best i test.

  Denne trampolinen er laget til den forventningfulle brukeren som ikke vil gå på kompromiss med noe, og som med andre ord vet at de store og gode trampoliner også kommer til en stor pris. Man skal dog ikke glemme at trampolinen vil holde i mange år, og derfor er det nok absolutt verdt investeringen.

  Hva er best rund eller oval trampoline?

  Om du kjøper denne trampolinen i Berg Champion modellen kan du velge om du ønsker en oval eller rund trampoline. Her kan du nemlig velge berg trampolinen som er oval (5,2  x 3,45 meter). De runde trampoliner kommer i størrelsene (diameter) 4,3 meter og 3,8 meter.

  Hvilken som er best for deg og din familie kommer an på hva dere ønsker å bruke den til. De ovale berg trampoliner gir god sprett og er helt geniale å hoppe saltoer og trikse på, mens de runde trampoliner er perfekte til lek og moro.

  Enten du velger rund eller oval så må du tenke på at trampoliner bør ha nok plass til de som skal hoppe på den, og at det er viktig å ha nok plass i hagen.

  Hvis du velger å kjøpe en trampoline fra Berg Champion vil du få en veldig trygg, utrolig holdbar og effektiv trampoline med de nyeste innovasjonene fra nederlandske Berg.

  Detaljer:

  • Størrelse : diameter 3,8 meter / diameter 4,3 meter / 5,2  x 3,45 meter (oval)
  • Kan også fåes i rektangulær trampoline
  • Antall fjærer: 112 stk / 128 stk / 144 stk
  • Farger: Grønn eller grå
  • TwinSpring Gold-fjærer
  • Airflow hoppeduk
  • Beskyttelseskant: 3 x 38 cm
  • Høyde: 95 cm
  • Høyde inkludert sikkerhetsnett: 275 cm
  • Maksimal brukervekt: 120 kg

  Til Butikken knap

  Berg Favorit Trampoline med sikkerhetsnett

  Berg Favorit Trampoline med sikkerhetsnettMed denne flotte trampolinen ved navn Berg Favorit får du en sikker og tøff trampoline som både barn og voksne kan ha det mye gøy med i mange år framover, dersom vedlikehold opprettholdes.

  Denne populære berg favorit trampolinen kommer i tre forskjellige størrelser, så her kan dere selv velge hvor stort område til hopping og triksing dere ønsker. Om dere kunne tenke dere en av de enda større trampoliner kommer også Berg favorit i en Grand Favorit modell som er oval, 520 x 345 cm.

  Polstringen rundt om duken er bred og tykk

  Når du kjøper berg favorit trampolinen får du også med Berg Comfort Sikkerthetsnett, som er høyt og solid.

  Polstringen rundt om duken er bred og tykk, og denne er selvfølgelig UV-beskyttet. Under kantpolstringen er det laget dreneringshull for å unngå problemer med fuktighet.

  Solid ramme i galvanisert stål

  For ekstra god holdbarhet, i et land som dette, er både fjærene og rammen produsert i rustfritt galvanisert stål.

  Den maksimale brukervekten på Berg favorit trampolinen lyder på 100 kg, dette betyr jo at den kan benyttes av både barn og av de fleste voksne.

  Berg favorit er alt i alt en super trampoline til en fin pris, som dere garantert vil sette stor pris på og ha mye glede av i lang tid framover.

  Detaljer:

  • Farger: Grå / Grønn
  • Størrelser: Berg favorit rund: 3,3 meter / 3,8 meter / 4,3 meter /
  • Størrelse: Berg favorit Grand (oval): 5,2 meter
  • Kan også fåes i rektangulær trampoline
  • Maksimal brukervekt: 100 kg
  • UV-beskyttet kantpolstring
  • Rustfrie ramme og fjærer
  • 2 års garanti på duk, fjærer og beskyttelseskant

   

  Til Butikken knap

  Jumpmaster Firkantet Trampoline 4,57 x 3 m

  Jumpmaster Firkantet Trampoline 4,57 x 3 mDenne suverene rektangulære trampolinen fra JumpMaster er kjempepopulær blant kundene og den lever opp til kravene for hva trampoliner skal kunne gjøre.

  Sikkerheten er helt på topp, og med et kraftig sikkerhetsnett rundt trampolinen, kan du være sikker på at barna ikke skader seg, både under lek eller under trening.

  Denne rektangulære trampolinen er dessuten enkel å montere og når du køper trampoliner som dette er det i aller fleste tilfeller inkludert sikkerhetsnett og stige.

  Den maksimale brukervekten til trampolinen fra Jumpmaster er på 150 kg, så her kan de voksne også få svært god sprett når de leker og har det gøy.

  En rektangulær trampoline i en god størrelse

  Denne modellen er firkantet og har en fantastisk størrelse på hele 4,57 x 3 meter. Dette er altså en stor trampoline til å hoppe eller trene på, og da dette er en rektangulær trampoline vil det ikke virke som at den tar opp for mye plass i hagen.

  Med dette kjøpet får du med 2 års garanti på fjærer, hoppeduken og kantpolstringen

  Trampolinen er laget med en solid ramme og i et slitesterkt materiale, og dette gjør at den bedre kan tåle regn. Vi anbefaler alltid å pakke ned trampoliner om vinteren for lengst mulig levetid.

  Når du skal kjøpe en trampoline som dette får du med 2 års garanti på fjærer, hoppeduken og kant polstring.

  Forhandleren tilbyr også samtidig en livstids garanti på rammen og med dette kan du være helt sikker på at du vil ha en flott trampoline, år etter år.

  Detaljer:

  • Antall fjærer: 84
  • Størrelse: 4,57 x 3 meter (firkantet)
  • Farge: Grønn
  • Høyde uten sikkerhetsnett: 100 cm
  • Høyde med sikkerhetsnett: 283.00 cm
  • Vekt med sikkerhetsnett: 162 kg
  • Inkludert sikkerhetsnett og stige
  • Maksimal brukervekt: 150 kg
  • 2 års garanti på fjær, hoppeduk og kant polstring

   

  Til Butikken knap

  Colosseum Trampoline 4,27 m

  Colosseum Trampoline 4,27 mDenne flotte trampolinen er enkel å montere, og er derfor raskt klar til bruk.

  Dersom du liker å trikse med saltoer og liknende, er denne trampolinen helt super til deg.

  Trampolinen har en fin høyde 80 cm. Dette gjør at det er lett og komme seg opp på den, og man kommer også naturligvis enkelt av igjen.

  Totalt med nettet er denne trampolinen 180 cm høy og dette sikrer jo at man ikke faller utenfor. Foreldre kan derfor ta det helt med ro mens barna hopper.

  Rundt duken finner du en tykk kantRundt duken finner du en tykk kant. Denne ligger over fjærene slik at man kan unngå å klemme fingre og tær i fjærene.

  Kraftige og flere fjærer sammen med den gode kvaliteten gjør at denne trampolinen tåler mye lek og moro.

  En bra trampoline til hele familien

  Denne trampolinen passer fint inn i de større hagene. Husk at vi anbefaler å beregne god plass rundt om trampolinen.

  Colosseum trampoliner fåes i både svart, blå og rosa samt i ulike størrelser, så her vil du garantert finne en trampoline som passer helt perfekt for deg og dine.

  På denne trampolinen er den maksimale brukevekten på hele 150 kg, dette betyr at den er sterk nok til å tåle både voksne og barn, med andre ord er dette en trampoline for hele familien.

  Dette er alt i alt en sikker og fin trampoline i forhold til mange andre trampoliner og ikke minst med god kvalitet, som du kan ha i mange år framover.

  Detaljer:

  • Størrelse: 427 cm i diameter
  • Høyde: 80 cm
  • Høyde med nett: 180 cm
  • Inkludert sikkerhetsnett og stige
  • Maksimal brukervekt: 150 kg
  • Vekt: 70 kg

   

  Til Butikken knap

   

  Hvorfor det kan være lurt å investere i en ordentlig god trampoline

  Dette er jo kanskje ofte fordi disse er lette tilgjengeligeVi ser på markedet i dag at mange velger å kjøpe trampoliner på supermarkedet eller i lavprisbutikker.

  Dette er jo kanskje ofte fordi disse er lette tilgjengelige og enklere og bare ta med seg når man er ute å handler. Eller kanskje man ikke har råd til å kjøpe en av kvalitets trampolinene da de ofte er litt dyrere.

  Noen tar seg kanskje ikke seg råd til det fordi mange tenker at trampoliner er trampoliner enten de er laget av vanlig stål eller galvanisert stål. Men er det egentlig det?

  Derfor bør du ikke velge en billig trampoline

  Derfor bor du ikke velge en billig trampolineEtter å ha sett nærmere på flere trampoliner ser vi at det faktisk er tydelig forskjell på en kvalitetstrampoline og de billigere variantene.

  Vi ser at de sistnevnte gjerne er produsert i Kina eller andre land hvor standarden er lavere og arbeidskraften billig.

  Hvis du ser nærmere på for eksempel sveisingene på de billigere trampoliner kan du se at de ikke alltid er like fine. Dette kan også være med på å ødelegge hvor god sprett man får når man hopper.

  Det kan også være vanskelig å finne reserve deler dersom en eller flere fjærer skulle ryke eller om du skulle være så uheldig at det går hull i duken. Da kan du nok dessverre bare si takk og farvel til hele trampolinen og dra og kjøpe en ny.

  Viktigheten av rustfritt eller galvanisert stål

  Viktigheten av rustfritt eller galvanisert stalFjærene og rammen på billigere trampoliner er som regel ikke laget i rustbeskyttende materialer som for eksempel galvanisert stål. Dette kan fort bli farlig etter å ha hatt trampolinen stående ute i det varierende været i en tid, og den vil fort se gammel ut.

  Det er jo heller ikke så veldig dekorativt å ha en rusten og ødelagt trampoline i en fin hage.

  Beskyttelseskanten på de billigere trampolinene er som regel altfor tynne til at man får en myk landing dersom man skulle falle på kanten. Da beskyttelseskanten ofte ikke sitter godt på kan føtter og hender også lett komme i klem her.

  Derfor bør du bruke litt mer penger på en god trampoline

  Derfor bor du bruke litt mer penger pa en god trampolineDersom du heller legger ut litt mer penger får du en ordentlig kvalitetstrampoline med god sprett som du kan ha i mange år framover.

  Kanskje de ekstra tusenlappene er verdt det i lengden allikevel. De beste trampolinene har faktisk også en viss fjæring i duken.

  Med tanke på materialer som er brukt i produseringen ser vi at andre trampoliner som er billige har en levetid på ca 2-3 år, mens når man kjøper en kvalitetstrampoline får man gjerne med en garanti på 5 år.

  Dette er jo for å forsikre kunden om at trampolinen skal holde i minst 5 år, og gjerne mange år til dersom den blir godt vedlikeholdt.

  Er du øm i skuldre eller nakke etter en lang arbeidsdag? Da burde du prøve tigerbalsam eller varmekrem. Du kan lære med om Tigerbalsam og varmekrem her.

  Vedlikehold av trampolinen

  Det å vedlikeholde trampoliner er selvfølgelig, som med alt annet, utrolig viktig og helt avgjørende dersom du vil ha den i mange år.

  Dersom du har brukt mye penger på en ting er det jo naturlig at du ønsker at den skal holde i mange år fremover. Da er det også viktig at du tar vare på den og ikke lar den stå ute i kulda.

  Vi anbefaler alltid a pakke bort trampoliner om vinterenVi anbefaler alltid å pakke bort trampoliner om vinteren. Det aller beste er om den får stå innendørs, gjerne i en kjeller, garasje eller liknende.

  Det er derfor lurt å ta vare på monteringsanvisningen når du har kjøpt og fått trampolinen. På denne måten blir det lettere å montere trampolinen på nytt når den skal fram og stå ute igjen på våren.

  Bytt ut deler dersom de er slitt

  Bytt ut deler dersom de er slittHusk og gå gjennom alle delene og sjekk at alt ser bra ut når du skal montere trampolinen igjen. Dette bør også gjøres regelmessig gjennom vår og sommer når trampolinen er mye i bruk.

  Dersom du er usikker på om noen av delene ikke er i orden, er det lurt å ta med seg delen til en lokal forhandler som kan se på den og eventuelt bestille en ny del til deg.

  Husk også at dersom du kjøper en trampoline i en lavprisbutikk kan det være vanskelig å få tak i reservedeler til den dersom noe må byttes ut.

  Butikker som dette kjøper gjerne inn store partier av varer og dermed kan de selge varene billig, men ettersom de som regel ikke er spesialister på varene er det begrenset hva de kan hjelpe til med dersom du skulle ha spørsmål eller om du trenger informasjon om produktet.

  Om du har en trampoline som trenger til en vask, kan denne renses med en dampvasker. Les vår Dampvasker test – Beste dampvasker

  Sikkerhet er viktig

  Sikkerhet er viktigTrampoliner skal tåle å stå ute hele sommeren og de skal også tåle litt sprell og triks. Det er selvfølgelig også viktig at man kan gjennomføre de høye hoppene trygt.

  Det anbefales alltid å ha et ordentlig sikkerhetsnett, gjerne med selvlukkende inngang. Dette vil forhindre barna i å kunne falle av trampolinen og skade seg.

  Dersom sikkerhetsnettet har selvlukkende inngang trenger dere heller ikke å være redde for at barna skal glemme å lukke det ordentlig igjen.

  Kvaliteten på sikkerhetsnettet er naturligvis også like viktig som kvaliteten på forskjellige trampoliner. Dette må være sterkt nok til å tåle støtet dersom barn eller voksne hopper inn i det.

  Noen av de dyrere trampoliner kommer ofte med inkludert sikkerhetsnett, og noen forhandlere tilbyr faktisk også et nytt sikkerhetsnett en gang i året uten at dette koster mer. Dette er jo super service og sikrere enn dette kan det jo ikke bli.

  Dersom du ønsker denne tjenesten eller bare at det er inkludert sikkerhetsnett med selvlukkende inngang når du kjøper en ny trampoline, kan det være lurt å forhøre seg om hva forhandleren til den trampolinen du velger kan tilby.

  Stige til trampolinen

  Stige til trampolinenDersom du har små barn kan det i tillegg til å ha en selvlukkende inngang i sikkerhetsnettet, være kjekt å ha en stige til trampolinen. Med en stige er det lettere for de minste å komme opp og ned av trampolinen uten å skade seg.

  Noen ganger følger dette med i prisen når du skal kjøpe en trampoline, men ikke alltid (en stige koster uansett ikke mange hundrelappene).

  Følg instruksjonene

  Når man kjøper trampoliner vil det informeres om maks brukervekt, eller maks antall personer som kan være på de forskjellige trampoliner samtidig.

  Dette står gjerne i monteringsanvisningen eller på esken. Det er viktig å ta dette på alvor for det er jo ikke uten grunn at maks vekten står der.

  Hvilken størrelse på trampoline?

  Hvilken storrelse pa trampolineVisste du at de runde og store trampolinene er de sikreste av de forskjellige fasongene?

  Dette er fordi at den som hopper vil automatisk trekkes inn mot midten og risikoen for å hoppe utenfor blir mindre.

  Men det viktigste å huske på er at jo større trampoliner er, jo sikrere er de.

  Din trampoline bør derfor være så stor som mulig, pass bare på at du har plass til den i hagen din og at du har nok plass rundt om den.

  Kan trampoline stå på asfalt?

  Kan trampoline sta pa asfaltFørst og fremst så må du aldri sette trampoliner for nærme husvegger eller trær.

  Vi anbefaler å plassere de der hvor underlaget er mykest, altså er asfalt ikke anbefalt som underlag.

  Pass på at det ikke er store stener rundt trampolinen, dersom man ikke har sikkerhetsnett og man faller av kan dette være veldig farlig.

  Det kan være lurt å titte opp før du bestemmer deg for hvor trampolinen skal stå.

  Dersom et tre eller en busk henger over vil man ofte ende opp med å måtte børste av trampolinen for blader når høsten nærmer seg.

  Hvorfor ikke avslutte sommerkveldene ute på terassen? Med en infrarød terrassevarmer kan du forlenge sommerdagene. Les mer her om Infrarød terrassevarmer – Infravarmer 

  Hvordan velge trampoline?

  Hvordan velge trampolineFør du velger en trampoline kan det være greit å tenke på et par ting som for eksempel hvor mye vekt denne tåler og hvilken aldersgruppe den er egnet for.

  Finn ut av om sikkerhetsnett følger med i prisen eller om dette må kjøpes i tillegg og sjekk om det er mulig å kjøpe reservedeler dersom noe skulle bli slitt.

  Husk at reservedeler som regel ikke koster i nærheten av helt nye trampoliner og på denne måten kan du beholde trampolinen som du har betalt mye for, i mange år fremover.

  Kjøp trampoliner på nett

  Som med de fleste ting anbefaler vi alltid å handle på nett. Internett har alltid større utvalg enn butikkene.

  Ofte far du ogsa produktet levertVed å kjøpe trampoliner på internett slipper du å bruke mye tid på å dra i flere butikker og lete etter de beste trampoliner til den beste prisen. Prisene er dessuten som regel alltid lavere på nettet.

  Ofte får du også produktet levert direkte på døra uten ekstra kostnad (dette varierer selvfølgelig fra leverandør til leverandør). På denne måten slipper du å bære med deg en eske på ca 100 kg ut av butikken.

  Slik har vi gjennomført testen

  Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

  Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilket produkt, av de vi har sammenlignet, som er best i test, best til prisen beste Pro valg.

  På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

  Vi har ikke fysisk testet produktene.

  FAQ – Ofte stilte spørsmål

  Under her finner du ofte stilte spørsmål og svar om de beste trampoliner

  Hva er den beste trampoline?

  I vår trampoline test har vi kommet fram til to trampoliner som ligger helt i topp;

  Jumpmaster trampoline med sikkerhetsnett og stige vinner vår trampoline best i test da den er produsert i super god kvalitet og den er helt perfekt til de aller fleste hjem.

  Berg champion trampoline vinner vår beste pro valg da den er helt eksepsjonell på materialer og tåler det aller meste. Berg er et anerkjent merke innenfor kvalitetssterke trampoliner, og berg champion modellen er for de som tar hopping og triksing på alvor.

  Hvor stor trampoline bør man ha?

  Vi anbefaler alltid å velge den største trampolinen man har plass til. Dersom man har god plass i hagen burde man nok velge en stor trampoline som har en størrelse på diameter 4,3 meter eller større.

  En diameter 4,3 meter er dog en god størrelse som vil gi god sprett og burde holde for både store og små.

  Er det sunt å hoppe på trampoline?

  Om du har prøvd å hoppe på en trampoline har du nok merket at pulsen fort stiger og musklene i bena fort begynner å brenne.

  Det å hoppe på trampoliner er en kjempe god trening både for muskler og kondisjon/vekttap.

  Hvor mye koster en trampoline?

  Prisene på trampoliner varierer mye, og du vil nok kunne få noen trampoliner i en god størrelse til et par tusen kroner.

  Men om du skal kjøpe en god kvalitetstrampoline fra for eksempel Berg eller Jumpmaster så må du nok regne med 5-15 000. Da vil du jo også få en trampoline som tåler mye vær og vind i lang tid.

  Om du er ute etter de beste trampolinene for profesjonell hopping og triksing må du nok regne med å gi litt over 15 000 kroner, da disse gjerne ligger et sted mellom 15-25 000. Om du kjøper en trampoline i denne prisklassen burde du også forvente å få inkludert sikkerhetsnett med selvlukkende inngang med på kjøpet.

  Er trampoline bra for barn?

  Trampoliner finner man i de fleste hager i dagens samfunn. Og det er kanskje ikke så rart. Trampolinen har blitt en super populær og sosial aktivitet som får barna ut å leke.

  Derfor vil vi si at trampoliner er veldig bra for barn, så lenge den er av god kvalitet og at man tar høyde for, og følger sist oppdatert instrukser for sikkerhet.

  Når kan barn begynne å hoppe på trampoline?

  Barn kan allerede begynne å bruke trampolinen ved å krabbe på den før de kan gå, men hopping bør nok ikke gjøres før de har litt bedre balanse.

  Fra 3 års alderen burde de nok kunne hoppe lett på trampolinen, men om så små barn skal leke på trampolinen er det utrolig viktig å ha et sikkerhetsnett, og gjerne med selvlukkende inngang for ekstra høy sikkerhet.

  Hvor mange kilo tåler en trampoline?

  Det varierer hvor mange kilo de fleste trampoliner tåler, og dette vil du alltid kunne finne i instruksjonsheftet eller manualen til din trampoline.

  En god kvalitetstrampoline burde kunne tåle en maks brukervekt på minst 100 kilo.