Trampoline test – Den beste trampolinen for deg

0

Trampoliner, enten de er store eller små, runde, ovale eller firkantet finnes i de fleste hager rundt om i Norge i dag

Dette har blitt et populært leketøy for barn, ungdom og ja, til og med voksne. En trampoline kan brukes store deler av året, selv i et kaldt land som Norge.

Det finnes hundrevis av forskjellige modeller og størrelser på trampoliner, i forskjellige prisklasser, å velge mellom. Derfor har vi valgt å lage en testen slik at du kan finne den rette trampolinen for deg og dine. Vi vil i denne testen fokusere på de runde trampolinene.

Mange foreldre i dagens samfunn har barn som trygler og ber om å få en trampoline i hagen, men noen vil kanskje ikke anskaffe seg dette da de tenker at trampoliner er skumle eller farlige.

Vi kommer senere i denne artikkelen til å forklare litt om hvorfor trampoliner ikke er så farlige som mange kanskje tror.

Trampolinene i denne testen

LES OGSÅ: Nedgravd trampoline

Jump Master 4,3 m Trampoline (Best i test)

Jump Master 4,3 m TrampolineHer får du virkelig en ordentlig kvalitets trampoline til en fin pris. Denne store trampolinen er perfekt for hele familien. Om dere ønsker en trampoline for trimmens skyld, for å leke på, eller rett og slett bare som et samlingspunkt for å få familien ut samlet i frisk luft, er denne trampolinen super.

Med en solid ramme og høy kvalitet er denne trampolinen fra Jump Master produsert etter strenge sikkerhetskrav, og den tåler vekt opp til 150 kg. Med det medfølgende solide sikkerhetsnettet er denne trampolinen super til triksing, trening, hopping og mye moro, også for de aller minste.

Sikkerhetsnettet settes opp på innsiden av polstringen, og på denne måten unngår man ulykker og skader fra den harde metallrammen. På grunn av sikkerhet, kvaliteten, størrelsen og prisen, har vi kåret denne flotte trampolinen til vår test vinner.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 96
 • Størrelse: 430 cm i diameter
 • Høyde: 90 cm
 • Høyde på sikkerhetsnett: 183 cm
 • Vekt med sikkerhetsnett: 98 kg

 

Til Butikken knap

Froggy Pro 430 cm trampoline

Froggy Pro 430 cm trampolineDenne tøffe trampolinen fra insportline er kjempe lett å sette opp, og er raskt klar til bruk. Dersom du liker å trikse med saltoer og liknende, er denne størrelsen fin til deg. Stige og et sikkerhetsnett som er 193 cm høyt med polstret kant følger også med.

Med de kraftige fjærene og den gode kvaliteten, tåler denne trampolinen opp til 150 kg. Duken er laget av UV-bestandig polypropylen mesh, noe som gjør at den skal tåle all slags vær.  Ramme og ben er produsert av galvanisert stål.

Dette er altså en sikker og fin trampoline med god kvalitet, som du kan ha i mange år framover.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 88 stk
 • Størrelse: 430 cm i diameter
 • Høyde: 89 cm
 • Vekt: 55,7 kg
 • Kanten er produsert av PVC og er 28 cm bred og 15 mm tykk

 

Til Butikken knap

Trampoline 427 cm med nett

Trampoline 427 cm med nettHer får du virkelig en sikker og tøff trampoline som dere kan ha det mye gøy med i mange år framover, om vedlikehold opprettholdes. Trampolinens duk er på 375 cm i diameter, så her er det god plass til hopping og triksing.

For ekstra sikkerhet er sikkerhetsnettet produsert i svart polyester og PVC-forede stolper. For ekstra holdbarhet er rammen produsert i pulverlakkerte varmgalvaniserte rør og denne trampolinen er selvfølgelig også TÜV/GS-godkjent.

Når du bestiller denne trampolinen får du med kantmatter og stige. Dette er en god trampoline til en fin pris.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 88
 • Størrelse: 427 cm i diameter
 • Høyde: 92 cm
 • Høyde på sikkerhetsnett: 273 cm

 

Til Butikken knap

Jump Master 3,6 m Trampoline

Jump Master 3,6 m TrampolineDenne suverene trampolinen fra Jump Master er kjempepopulær blant kundene og den lever opp til kravene for hva en trampoline skal kunne gjøre.

Sikkerheten er helt på topp, og med et kraftig sikkerhetsnett rundt trampolinen, kan du være sikker på at barna ikke skader seg, både under lek eller under trening. Trampolinen tåler en maks vekt på 120 kg.

Denne modellen har en fin størrelse på 3,6 m i diameter, dette er en god størrelse til å hoppe på, samtidig som at den ikke vil ta opp for mye plass i hagen.

Trampolinen er produsert i et slitesterkt materiale, og vil derfor tåle regn godt. Vi anbefaler alltid å pakke ned trampoliner om vinteren for lengst mulig levetid.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 88
 • Størrelse: 360 cm i diameter
 • Høyde: 90 cm
 • Høyde på sikkerhetsnett: 183 cm
 • Vekt med sikkerhetsnett: 76 kg

 

Til Butikken knap

Froggy Pro 366 cm trampoline

Froggy Pro 366 cm trampolineDette er trampolinen som passer til alle hjem. Trampolinen monteres lett, helt uten bruk av verktøy, også er det bare å hoppe og trikse i vei. Med medfølgende stige, sikkerhetsnett og polstret kant kan du være sikker på at barna, og de voksne, er trygge når de hopper.

Med den kvalitetsduken og de sterke fjærene tåler denne trampolinen vekt opp til 150 kg, men husk at vi alltid anbefaler å hoppe en av gangen.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 72
 • Størrelse: 366 cm i diameter
 • Høyde: 89 cm
 • Høyde på sikkerhetsnett: 193 cm
 • Vekt: 55,7 kg
 • Kanten er produsert av PVC og er 28 cm bred og 15 mm tykk

 

Til Butikken knap

Froggy Pro 244 cm Trampoline

Froggy Pro 244 cm TrampolineDenne trampolinen fra insportline er superfin for alle familier som ønsker en trampoline for å ha det gøy. Da denne er litt mindre i størrelsen, passer den også perfekt til mindre hager, eller bare dersom dere rett og slett ikke ønsker å dekke hele hagen med en trampoline.

Trampolinen er enkel å montere, og du trenger ingen verktøy for å sette den sammen. Denne duken er laget av UV-bestandig polypropylen mesh og trampolinen tåler maks 100 kg.

Stige og sikkerhetsnett medfølger.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 48
 • Størrelse: 244 cm i diameter
 • Høyde: 68 cm
 • Høyde på sikkerhetsnett: 154 cm
 • Vekt: 35,7 kg
 • Kanten er produsert av PVC og er 28 cm bred og 15 mm tykk

 

Til Butikken knap

Firkantet Trampoline med nett og stige

Firkantet Trampoline med nett og stigeEr du glad i triksing og ønsker en trampoline for mosjon og mye gøy, er dette trampolinen for deg. Denne trampolinen er på hele 5,12 x 3,05 meter, så her er det virkelig plass til tøffe saltoer og andre triks.

Trampolinen kommer med sikkerhetsnett, kantmatter og stige, slik at du ikke trenger å bekymre deg for uheldige ulykker.

Her vil du få en sikker trampoline med supergod sprett og stilig design som tåler opptil 180 kg. Trampolinen er også TÜV/GS-godkjent.

Detaljer:

 • Antall fjærer: 92
 • Størrelse: 5,12 x 3,05 meter
 • Høyde: 102 cm
 • Høyde på sikkerhetsnett: 290 cm

 

Til Butikken knap

 

Hvorfor det kan være lurt å investere i en ordentlig trampoline

Vi ser på markedet i dag at mange velger å kjøpe en trampoline på supermarkedet eller i lavprisbutikker.

Dette er jo kanskje ofte fordi disse er lette tilgjengelige og enklere og bare ta med seg når man er ute å handler eller kanskje man ikke har råd til å kjøpe en kvalitets trampoline da den er litt dyrere.

Noen tar seg kanskje ikke seg råd til det fordi mange tenker at en trampoline er en trampoline. Men er det egentlig det?

Etter å ha sett nærmere på flere trampoliner ser vi at det faktisk er tydelig forskjell på en kvalitetstrampoline og de billigere variantene.

Vi ser at de sistnevnte gjerne er produsert i Kina eller andre land hvor standarden er lavere og arbeidskraften billig.

Hvis du ser nærmere på for eksempel sveisingene på en billig trampoline kan du se at de ikke alltid er like fine.

Det kan også være vanskelig å finne reservedeler dersom en av fjærene skulle ryke eller om du skulle være så uheldig at det går hull i duken. Da kan du nok dessverre bare si takk og farvel til hele trampolinen og dra og kjøpe en ny.

Rammen, fjærene, osv er som regel ikke laget i rustbeskyttende materiale. Dette kan fort bli farlig etter å ha hatt trampolinen stående ute i det varierende været i en tid, og den vil fort se gammel ut.

Det er jo heller ikke så veldig dekorativt å ha en rusten trampoline i en fin hage.

Beskyttelseskanten på de billigere trampolinene er som regel altfor tynne til at man får en myk landing dersom man skulle falle på kanten. Da beskyttelseskanten ofte ikke sitter godt på kan føtter og hender også lett komme i klem her.

Derfor trenger du litt mer penger

Dersom du heller legger ut litt mer penger får du en ordentlig kvalitetstrampoline som du kan ha i mange år framover.

Kanskje de ekstra tusenlappene er verdt det i lengden allikevel. De beste trampolinene har faktisk også en viss fjæring i duken.

Med tanke på materialer som er brukt i produseringen ser vi at en billig trampoline har en levetid på ca 2-3 år, mens når man kjøper en kvalitets trampoline får man gjerne med en garanti på 5 år.

Dette er jo for å forsikre kunden om at trampolinen skal holde i minst 5 år, og gjerne mange år til dersom den blir godt vedlikeholdt.

LES OGSÅ: Tigerbalsam og varmekrem

Vedlikehold av trampolinen

Det å vedlikeholde en trampoline er selvfølgelig, som med alt annet, utrolig viktig. Dersom du har brukt mye penger på en ting er det jo naturlig at du ønsker at den skal holde i mange år fremover. Da er det også viktig at du tar vare på den.

Vi anbefaler alltid å pakke bort en trampoline om vinteren. Det aller beste er om den får stå innendørs, gjerne i en kjeller eller liknende.

Det er derfor lurt å ta vare på monteringsanvisningen når du har kjøpt og fått trampolinen. På denne måten blir det lettere å montere trampolinen på nytt når den skal tas ut på våren.

Husk og gå gjennom alle delene og sjekk at alt ser bra ut når du skal montere trampolinen igjen. Dette bør også gjøres regelmessig gjennom vår og sommer når trampolinen er mye i bruk.

Dersom du er usikker på om noen av delene ikke er i orden, er det lurt å ta med seg delen til en lokal forhandler som kan se på den og eventuelt bestille en ny del til deg.

Husk også at dersom du kjøper en trampoline i en lavprisbutikk kan det være vanskelig å få tak i reservedeler til den dersom noe må byttes ut.

Butikker som dette kjøper gjerne inn store partier av varer og dermed kan de selge varene billig, men ettersom de som regel ikke er spesialister på varene er det begrenset hva de kan hjelpe til med dersom du skulle ha spørsmål eller om du trenger informasjon om produktet.

LES OGSÅ: Dampvasker test – Beste dampvasker

Sikkerhet er viktig

En trampoline skal tåle litt sprell og triks, og det er viktig at man kan gjennomføre også de høye hoppene trygt.

Det anbefales alltid å ha et ordentlig sikkerhetsnett. Dette vil forhindre barna i å kunne falle av trampolinen og skade seg. Kvalitet på sikkerhetsnettet er naturligvis også like viktig som kvaliteten på trampolinen. Dette må være sterkt nok til å tåle støtet dersom barn eller voksne hopper inn i det.

Dersom du har små barn kan det være kjekt å ha en stige til trampolinen. Med denne er det lettere for de minste å komme opp og ned av trampolinen uten å skade seg.

Noen ganger følger dette med i prisen når du kjøper en trampoline, men ikke alltid (en stige koster uansett ikke mange hundrelappene).

Når du kjøper en trampoline vil det informeres om maks vekt, eller maks antall personer som kan være på trampolinen samtidig.

Dette står gjerne i monteringsanvisningen eller på esken. Det er viktig denne på alvor, det er ikke uten grunn at maks vekten står der.

Noen av de dyrere trampolinene kommer ofte med nett, og noen forhandlere tilbyr faktisk også et nytt sikkerhetsnett en gang i året uten at dette koster mer. Dette er jo super service og sikrere enn dette kan det jo ikke bli.

Dersom du ønsker denne tjenesten kan det være lurt å forhøre seg om hva forhandleren til den trampolinen du velger kan tilby.

Runde eller store trampoliner er trygge

Visste du at de runde trampolinene er de sikreste av de forskjellige fasongene?

Dette er fordi at den som hopper vil automatisk trekkes inn mot midten og risikoen for å hoppe utenfor blir mindre.

Husk også at jo større trampolinen er, jo sikrere er den. Derfor anbefales det å ha en så stor trampoline som mulig, pass bare på at du har plass til den.

LES OGSÅ: Infrarød terrassevarmer – Infravarmer

Plassering av trampolinen

Aldri sett trampolinen for nær husveggen eller et tre. Vi anbefaler å plassere den der hvor underlaget er mykest. Pass på at det ikke er store stener rundt trampolinen, dersom man ikke har sikkerhetsnett og man faller av kan dette være veldig farlig.

Det kan være lurt å titte opp før du bestemmer deg for hvor trampolinen skal stå. Dersom et tre eller en busk henger over vil man ofte ende opp med å måtte børste av trampolinen for blader når høsten nærmer seg.

LES OGSÅ: Popcornmaskin test – Beste popcornmaskin

Tips til deg

Før du velger en trampoline kan det være greit å tenke på et par ting som for eksempel hvor mye vekt denne tåler og hvilken aldersgruppe den er egnet for.

Finn ut av om sikkerhetsnett følger med i prisen eller om dette må kjøpes i tillegg og sjekk om det er mulig å kjøpe reservedeler dersom noe skulle bli slitt.

Husk at reservedeler som regel ikke koster i nærheten av en helt ny trampoline og på denne måten kan du beholde trampolinen som du har betalt mye for, i mange år fremover.

LES OGSÅ: Skjeggtrimmer test – Beste skjeggtrimmer

Kjøp din trampoline på nett

Som med de fleste ting anbefaler vi alltid å handle på nett. Internett har alltid større utvalg enn butikkene. Ved å kjøpe trampolinen på internett slipper du å bruke mye tid på å dra i flere butikker og lete etter den beste trampolinen til den beste prisen. Prisene er dessuten som regel alltid lavere på nettet.

Ofte får du også produktet levert direkte på døra uten ekstra kostnad (dette varierer selvfølgelig fra leverandør til leverandør). På denne måten slipper du å bære med deg en eske på ca 100 kg ut av butikken.

 

Comments are closed.