Popcornmaskin test – Hvem kan motstå ferskt og varmt popcorn

0

Hvorfor poppe en hel pose popcorn hvis du egentlig klarer å stoppe etter en halv?  Vi vet jo at popcorn ikke smaker like godt dagen derpå, de blir ofte litt harde og seige.

Med en popcornmaskin popper du akkurat det du selv ønsker og på denne måten trenger du ikke lengere å kaste halve posen eller tvinge i deg resten fordi du vet at resten blir kastet.

Vi har sett på mange forskjellige popcornmaskiner med forskjellige funksjoner og funnet fram til våres favoritter på dagens marked.

Derfor har vi laget denne popcornmaskin test for deg slik at du enklere kan finne den popcornmaskinen som passer best til dine behov.

Popcornmaskinene i denne testen

Har du lyst til å nyte popcorn på terrassen, men været er ikke helt på topp? Les også: Infrarød terrassevarmer – Infravarmer

Forskjellige måter å poppe på

Som de fleste vet finnes det ulike måter å poppe popcorn på. Mikropopcorn er vel noe de fleste har prøvd. Disse posene kommer ferdigsaltet med olje eller fett i poser som du enkelt legger inn i mikrobølgeovnen og på ca 3 minutter har du ferdig popcorn.

De fleste som har prøvd denne typen har sikkert også prøvd å la popcornposen ligge inne i mikrobølgeovnen i noen ekstra sekunder for at de siste kornene skal poppe.

Da ender man ofte med en pose med masse brent popcorn, og flere av kornene ligger gjerne igjen i bunnen av posen allikevel.

Man kan selvfølgelig også poppe popcorn i en vanlig kjele, men her må du passe på å riste på kjelen hele tiden, til alt er ferdig poppet. Dersom dette ikke blir gjort ender man ofte med en del brente korn.

Vi har funnet ut at popcornmaskinen slår alle måter å poppe popcorn på.

Du tenker kanskje at du ikke har plass til en popcorn maskin i kjøkkenskapet, men fortvil ikke. Maskinen trenger ikke å være stor, og det finnes flere superbra, mindre og lette maskiner.

Husk at ved å lage popcornet på denne måten, velger du selv hvor mye salt og olje du ønsker å ha i, og du kan enklere også tilsette andre ingredienser.

Little Bambino Popcornmaskin (Best i test)

Little Bambino PopcornmaskinHer har vi en litt enklere og rimeligere modell fra Great Northern Popcorn Company. Denne er både fin og tøff i designet og helt super til deg som liker og utforske litt med forskjellig type popcorn.

Størrelsen på denne popcornmaskinen er helt perfekt (ca samme størrelse som en kaffemaskin) og den passer derfor helt perfekt inn i alle kjøkken. Kanskje ikke rart at denne popcornmaskinen er bestselgende i USA.

Da denne maskinen produserer2-3 liter popcorn på kun et par minutter, går det raskt å lage flere porsjoner dersom dere er fler enn 2-3 personer. Dette er virkelig en super popcornmaskin til filmkvelder, barneselskap og til kosekvelder med venner.

Vi har kåret denne popcornmaskinen til vår testvinner fordi den lager det beste popcornet! Den tar lite plass, er veldig enkel og bruke, og den lager deilig, ferskt og varmt kvalitets popcorn på kort tid.

Detaljer:

 • 0,7 liters rustfri kasserolle på ca 70 gram
 • CE og RoHS godkjent
 • Vekt: 3,7 kg
 • Størrelse: 25 x 28 x 48 cm
 • Avtakbar skål og målebeger følger med

 

Til Butikken knap

 

Popcornmaskin à la Dødsstjernen fra Star Wars (Best Til Prisen)

Popcornmaskin à la Dødsstjernen fra Star WarsDenne fete popcornmaskinen popper ferskt og varmt popcorn på kun 3 minutter. Det kule designet passer perfekt til barn i nesten alle aldre, og popcornet passer selvfølgelig like godt for de små som til de litt større.

Her kan du lage sunne og deilige popcorn, for denne maskinen produserer popcornet ved hjelp av varm luft. På denne måten trenger du ikke å tilsette noe fett eller olje.

I tillegg til maskinen får du også med en kul skål til å ha de ferdig poppede popcornene i, og når du er ferdig med å spise og har vasket skålen, kan den enkelt plasseres utenpå topplokket på maskinen. På denne måten sparer du mer plass på kjøkkenet.

Det følger også med et desilitermål slik at du kan måle opp popcornet. Dette kan også brukes til å smelte smør i, ved å sette den oppå maskinen mens popcornet popper, om du ønsker litt ekstra smak.

Her har produsenten virkelig tenkt på alt, så med denne popcornmaskinen får du virkelig mye for pengene.

Detaljer:

 • Vekt: 1,6 kg
 • Effekt: 1050 W
 • Størrelse: 30 x 22 x 22 cm
 • Kapasitet: 100 g maiskorn
 • Lengde på ledning: 95 cm

 

Til Butikken knap

 

Skyline Popcornmaskin

Skyline PopcornmaskinMed denne fantastiske popcornmaskinen fra Great Northern Popcorn Company kan du virkelig ta popcorn produseringen til et nytt nivå.

Denne maskinen er perfekt til større selskaper og familier som virkelig elsker ferskt, varmt og deilig popcorn!

Med et enkelt og kult design passer den perfekt inn på både kjøkkenet eller i TV stua. Gjennom glassveggene kan du se på at popcornet blir laget mens den deilige lukta av ferskt popcorn fyller rommet.

Denne flotte popcorn maskinen kan produsere 8-10 liter popcorn om gangen, så denne blir nok en stor hit i alle barneselskap. Popcornet vil holde seg godt og varmt, akkurat som vi liker det ved hjelp av maskinens kjelevarme og varmelampe.

Beholderen kan enkelt tas av for å vaskes etter bruk.

Detaljer:

 • Vekt: 17 kg
 • Størrelse: 38 x 46 x 69 cm
 • CE og RoHS godkjent
 • Kapasitet: 8-10 liter popcorn

 

Til Butikken knap

 

OBH Popper 6398 Popcornmaskin

OBH Popper 6398 PopcornmaskinDenne popcornmaskinen er veldig enkel å bruke, og med et praktisk design popper den varme og ferske popkorn på kort tid. Popcornmaskinen fra OBH Nordica kan lage 4,5 liter popcorn om gangen.

På toppen i lokket er det laget små hull, slik at dampen kan sige ut når popcornet lages. Dette lokket kan også brukes som serveringsbolle, så her lager du bare popcornet, snur maskinen, salter litt om det ønskes, også er det bare å nyte. Kan det bli enklere enn det?

Maskinen ser kul ut og kommer i et flott design. Dette er en enkel popcornmaskin som gir et perfekt resultat.

Detaljer:

 • Effekt: 1000 W
 • Kapasitet: 4,5 liter ferdig popcorn
 • Non-stick innvendig belegg
 • Lengde på ledning: 1,1 meter

 

Til Butikken knap

 

Severin PC3751 Popcornmaskin

Severin PC3751 PopcornmaskinDenne popcornmaskinen er litt rimeligere i pris, men den fungerer allikevel godt. På ca to og et halvt minutt lager den deilige og ferske popcorn.

Denne maskinen tar lite plass på kjøkkenbenken, og den står på non-slip føtter som gjør at den står stødig under produseringen. Da denne popcornmaskinen lager popcornene ved hjelp av varmluft, trenger du ikke å tilsette fett eller olje, og på denne måten vil du få et sunnere resultat.

En enkel maskin og bruke, du legger bare i maisfrøene, skrur den på, og når frøene popper vil de renne ut foran og rett ned i den serveringsskålen du måtte ønske. Når alle frøene er poppet, skrur du bare av maskinen.

Brukere er veldig fornøyd med denne popcornmaskinen og en kunde gir den fire stjerner av 5 mulige. Danske Dino forklarer at du får gode popcorn på kort tid. Videre skriver han: «Virker som den skal og laver gode, lækre popkorn! Med lidt smeltet smør og salt bliver de lige som familien kan li’ dem!»

Detaljer:

 • Effekt: 1200 W
 • Lager popcorn med varmluft
 • Lager popcorn på 2,5 minutter
 • Non-slip føtter

 

Til Butikken knap

 

Før du kjøper en popcornmaskin

Når du skal velge en popcornmaskin er det flere forskjellige ting som man burde tenke over, som for eksempel hvor rask maskinen er.

Man vil jo gjerne ikke stå og vente på at maskinen skal bli klar før den kan begynne å poppe. Dette trenger man heller ikke dersom man har en god maskin.

En annen grei ting å huske på før man kjøper en maskin er hvor store mengder kan du lage om gangen.

PopcornDersom du er alene og kun skal lage popcorn til deg selv, er jo kanskje ikke dette så viktig, men det kan være greit å ha en popcorn maskin som kan lage popcorn i litt større mengder, i tilfelle man vil sette fram litt snacks når man har besøk.

Det kjedeligste med å benytte en popcornmaskin, som med så mye annet, er jo at den bør vaskes etter bruk. Tenk derfor på dette når du velger din modell slik at du kan finne en som er lett å rengjøre. På denne måten slipper du uansett å bruke masse tid på vasking.

Husk også at du skal ha plass i kjøkkenskapet til popcorn maskinen. Der vil den være lett tilgjengelig og rask å finne fram. Dersom du har lite plass på kjøkkenet kan det kanskje være lurt å gå for en mindre modell.

Det aller viktigste er jo prisen, men husk at maskiner som dette holder gjerne litt lengere dersom den koster litt

mer.

Vær også forsiktig med å kjøpe en altfor billig maskin, da mange av dem ofte brenner litt av popcornet eller etterlater flere korn.

Noen av disse rimelige maskinene er ofte laget med dårlige materialer og disse holder dessverre ikke så mye lengere enn noen måneder.

hvis du velger en av modellene fra vår popcornmaskin test er du sikker på at det er en god maskin som er verdt hver krone

Smakfulle tips

Før du setter i gang maskinen kan et godt tips være å bløtlegge popcorn kornene i vann i ca 10 minutter. Da vil nemlig det ytterste skallet bli litt mykere, og popcornet vil poppe fortere. De vil også bli mer luftige, og det vil ligge igjen færre av upoppede, nesten brente kornene.

Visste du at det også finnes mange andre måter å nyte popcornet på? For eksempel med karamell og sjokolade, eller is og karamell. Her kan du finne noen spennende oppskrifter som alle inkluderer popcorn.

Sunt, godt og billig

Du har helt sikkert hørt at popcorn er en av de sunneste variantene av snacks.

Misforstå ikke, du kan selvfølgelig tilsette karamell, sukker, sjokolade og liknende som gjør denne type snacks ikke fullt så sunn, men dersom du lager popcornet selv i en popcornmaskin og begrenser mengden med olje, smør og salt, får du et kjempegodt, billig og mindre usunn resultat.

Forskere som har sett nøyere på popcorn har funnet ut at frøene for det meste inneholder fullkorn, fiber og faktisk flere antioksidanter enn det mange grønnsaker gjør.

Til og med selve skallet er fylt med sunne stoffer som for eksempel polyfenol. Dette er et antioksidant som er kjent for å senke kolesterol og motvirker noen typer av kreft.

Det er også med på å senke risiko for diabetes og til og med noen hjertesykdommer. Forskerne mener jo også selvfølgelig at det er viktig å holde seg unna alt fettet og saltet som for eksempel popcornet du lager i mikrobølgeovnen inneholder.

Selv om det kanskje er billigere å kjøpe en tre pakk med popcorn i butikken, så lønner jo ikke dette seg i lengden.

De store posene du får kjøpt med frø som du popper selv kan du tjene inn en god del på i lengden, så kanskje en popcorn maskin ikke er så dumt allikevel.

Det er jo også mye morsommere å lage sitt eget popcorn, og spesielt for barna. Det blir kanskje til og med enklere å velge bort mer usunne og dyrere snacks som potetgull og sjokolade.

Filmkveld

Som tidligere nevnt finnes det flere ting du kan tilsette i popcornet. Hvorfor ikke invitere en kamerat eller venninne hjem  til avslapningskveld med film og popcorn?

Sett gjerne popcornmaskinen med forskjellige popcorn pulver, pepper, paprikapulver, chilipulver og andre ingredienser som du liker på salongbordet og pop i vei mens dere ser på film.

Da vil dere hele tiden kunne nyte varmt popcorn med forskjellige smaker med den deilige lukten av popcorn. Dette gir kinostemning og er skikkelig kos!

Her kan du se en video av en popcornmaskin i bruk

Comments are closed.