Ellipsemaskin test – Derfor bør du velge en crosstrainer

  0

  En ellipsemaskin er en helt spesiell maskin med tanke på at vi her vil få en veldig spesiell og unik form for trening. Dette er fordi dette treningsapparatet er en kombinasjon av en stepmaskin, en trenings sykkel og en tredemølle.

  Med andre ord er det ikke uten grunn at noen mener at ellipsemaskinen er den mest effektive og populære treningsmaskinen som er tilgjengelig på dagens marked for trening eller fitness.

  Hvilken ellipsemaskin skal jeg velge?

  Hvis du virkelig ønsker å legge om livet ditt, eller om du kanskje hittil har tatt litt lett på det med trening, er det nok en ellipsemaskin du burde investere i.

  Vi har sett nærmere på de beste ellipsemaskinene på markedet akkurat nå og har laget en liste over disse, slik at valget ditt skal bli enklere.

  Nederst i artikkelen kan du lese hvordan vi har kommet frem til hvilke produkter som er best i test, best til prisen og beste Pro valg.

  Ellipsemaskinene i denne testen

  Lengre nede i denne testen kan du lese om en rekke punkter som kan være avgjørende for hvorfor du kan dra nytte av en ellipsemaskin.

  En spinningsykkel gir også god trening. Les mer i vår spinningsykkel test

  Her kan du finne en rekke modeller som på en eller annen måte har vist innvirkning på markedet, enten som «Best i test», «Best til prisen» eller «Beste Pro valg».

  Abilica Journey BT Ellipsemaskin (Best i test)

  Abilica Stream Journey Ellipsemaskin (Best i test)Noen av de viktigste grunnene til at du bør vurdere å investere i en Abilica Journey BT ellipsemaskin er pålitelighet, stabilitet og kvalitet.

  Dette er en helt fantastisk bra ellipsemaskin av høy kvalitet som trenger lite vedlikehold.

  Med 32 motstandsnivåer og 12 treningsløyper får du her en god maskin til en variert trening.

  Denne nylig lanserte modellen har Bluetooth-muligheter og en flott konsoll. Abilica Journey kan kommunisere med smarttelefonen din ved hjelp av en gratis iConsole+ app.

  I denne applikasjonen kan du til og med velge hvor i verden du ønsker å dra, og ved hjelp av Google StreetView vil du kunne føle at du går i gatene i din favoritt by. Med dette er det jo bare å drømme seg bort under treningen.

  Et kraftig svinghjul og magnetisk motstand

  I tillegg til en rekke andre utmerkede funksjoner på denne maskinen har den også et svinghjul på 8 kilo. Dette vil kunne gi deg en jevn og behagelig lydløs trening.

  Den magnetiske motstanden kan justeres på computeren slik at ellipsemaskinen er kontrollerbar selv i full fart.

  En steglengde på 40 cm vil sikre en optimal trening av deler av underkroppen.

  Pedalene er bare 19 cm over gulvet, så dette betyr at denne maskinen fint kan stå i rom uten skyhøye tak.

  Videre er det innebygde programmer som BMI kalkulator, kondisjons test, body-fat test, og liknende samt pulsmåling i håndtakene.

  Spesifikasjoner

  • Mål: 145 x 58 x 171 cm
  • Vekt: 61 kg
  • Vekt svinghjul: 8 kg
  • Steglengde: 40 cm
  • Treningsløyper: 12 stk.
  • Motstandsnivåer: 32 stk
  • Maksimal brukervekt: 150 kg

   

  Til Butikken knap

   

  Titan Life Athlete C’55 Ellipsemaskin (Best til prisen)

  Titan Life Athlete C'55 Ellipsemaskin (Best til prisen)Her har vi enda en testvinner. Denne har vi valgt som en av våres favoritter og den har vunnet nominasjonen som best til prisen.

  Titan Life Athlete C’55 er designet og bygget for å tåle den hektiske hverdagen til enhver aktiv husholdning, hvor det hele handler om å få tid til å trene.

  Med et svinghjul på 8 kg og en steglengde på 40 cm gir denne robuste crosstraineren en jevn og stille trening.

  Den har 32 nivåer av elektronisk magnetmotstand og 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer som lar deg justere intensiteten til hvert program. Dette vil la deg skreddersy hver treningsøkt etter dine behov og ønsker.

  Mindre risiko, større effekt

  Den biomekanisk korrekte designet reduserer risikoen for skader og maksimerer samtidig effektiviteten i treningen din, samtidig som den sikrer at du får mest mulig ut av hver treningsøkt.

  Den trådløse pulsmottakeren lar deg også utnytte de innebygde hjertefrekvens styringsprogrammene, for å maksimere hvert eneste minutt som brukes.

  Enten du ønsker å forbrenne fett eller forbedre kondisjonstreningen, gir Athlete C’55 resultater, og med et kjent merke gir den deg også trygghet.

  Spesifikasjoner

  • Mål: 156 x 72 x 169 cm
  • Vekt: 55 kg
  • Vekt svinghjul: 8 kg
  • Steglengde: 40 cm
  • Treningsprogram: 12 stk.
  • Motstandsnivåer: 32 stk
  • Maksimal brukervekt: 120 kg

   

  Til Butikken knap

   

  Abilica Premium FC Ellipsemaskin (Beste Pro valg)

  Abilica Premium FC Ellipsemaskin (Beste Pro valg)Kort sagt, er Abilica Premium crosstrainer definitivt i verdensklasse innenfor sin kategori.

  Dette skyldes spesielt den optimerte og robuste konstruksjonen, som er designet for å gi optimal brukeropplevelse og de beste betingelsene for maksimal ytelse.

  Ellipsemaskinen viser en frontdrevet konstruksjon med en ellipseformet ende, som i kombinasjon med den ekstra lange trinnlengden på 51 centimeter og det 9 kilos tunge svinghjulet gir en autentisk løpefølelse.

  Den glidende og uanstrengte bevegelses flyten gjør treningen super behagelig, samtidig som du øker pulsen og trener ben- og lårmusklene i tillegg til å stramme opp rumpa.

  Brukervennlig design og et hav av smarte funksjoner

  Abilica Premium FC viser et veldig brukervennlig design. Dette gjør maskinen enkel å bruke uansett hvor erfaren du er fra før.

  Den smarte datamaskinen regner ut og gir all nødvendig informasjon om treningen din, samt en endelig oppdatering av resultatene dine direkte på det store displayet.

  Blant informasjonen kan du finne blant annet hastighet, distanse, tid, motstand, kalorier og puls.

  Abilicas crosstrainer er en super multifunksjonell trenings maskin som gir deg utallige funksjoner og programmer.

  Kort sagt så leverer Abilica Premium FC en morsom og utfordrende trening for hvem som helst- også for eliteidrettsutøvere. Og det er nettopp derfor denne her har blitt kåret som det beste pro-valget.

  Spesifikasjoner

  • Mål: 170 x 65 x 183 cm
  • Vekt: 72 kg
  • Vekt svinghjul: 9 kg
  • Steglengde: 51 cm
  • Treningsløyper: 12 stk.
  • Motstandsnivåer: 32 stk
  • Maksimal brukervekt: 200 kg

   

  Til Butikken knap

   

  Viking Sport VS304 Ellipsemaskin

  Viking Sport VS304 EllipsemaskinDette er maskinen til de som ikke ønsker å bruke en formue på en ny crosstrainer. Denne er enkel i bruk, har et fint design og er god i pris.

  VS304-modellen er en slitesterk og pålitelig ellipsemaskin hvor du vil få igjen en god del for pengene. Maskinen har en steglengde på 38 cm, noe som er uvanlig for denne prisklassen.

  Den sterke rammekonstruksjonen og de lange håndtakene gir et godt grep for hendene. Og vi skal ikke glemme å nevne de innebygde transporthjulene som gjør det enkelt å flytte den rundt.

  Maskinen er utstyrt med en justerbar magnetisk motstand med hele 24 nivåer. Den har en fin og effektiv datamaskin med 21 flotte treningsprogrammer.

  Mye for pengene

  Datamaskinen viser de viktigste tingene som blant annet tid, distanse, hastighet, puls, kaloriforbruk, BMI og kroppsfett.

  I tillegg er det pulsmåler i det midterste håndtaket, slik at du for eksempel kan måle pulsen din til et fast tidspunkt for å gjøre en enkel kondisjons test.

  Den lange steglengden tillater høy belastning uten at det går ut over det gode festet på pedalene. Det skal også sies at disse pedalene er justerbare.

  Alt i alt er dette er god ellipsemaskin av høy kvalitet som du vil kunne ha i mange år framover.

  Spesifikasjoner

  • Mål: 130 x 68 x 157 cm
  • Vekt: 43 kg
  • Vekt svinghjul: 9 kg
  • Steglengde: 38 cm
  • Treningprogrammer: 21 stk.
  • Motstandsnivåer: 24 stk
  • Maksimal brukervekt: 110 kg

   

  Til Butikken knap

   

  Bowflex Max Trainer M3 Ellipsemaskin

  Bowflex Max Trainer M3 Ellipsemaskin

  Det første vi vil ha frem med Bowflex Max M3 er at denne ellipsemaskinen er et godt valg for den kvalitetsbevisste brukeren.

  Dette er en god og solid treningsmaskin som er helt funksjonell – uten nødvendigvis å være altfor teknisk avansert og kompleks.

  Dette er en av markedets beste standard crosstrainer som holder det den lover, og likevel gir brukerne ekstra funksjoner og bruksverdier.

  Ellipsemaskinen er altså ekstremt funksjonell med et stort antall tilpasnings- og justeringsalternativer.

  Robust, unik og plassbesparende design – perfekt for ethvert hjem

  Spesielt for denne crosstraineren er dens unike og optimaliserte design, som gjør den veldig allsidig og enkel å integrere i ethvert hjem.

  Designet er spesielt utviklet for å maksimere plassen, uten at det går ut over funksjonalitet og ytelse.

  Du får en diskret og moderne crosstrainer på kun 117 cm, som kan passe inn i de fleste hjørner av hjemmet. Og med en vekt på 64 kg er den også veldig stabil på bakken, slik at du ikke risikerer å velte.

  Multifunksjonelle og tekniske funksjoner – for individualisert trening

  Som tidligere nevnt får du som bruker litt mer enn normalt når du investerer i en Bowflex Max M3.

  Her får du nemlig et hav av smarte og tekniske funksjoner som lar deg individualisere og skreddersy treningen din, noe som gjør trening mye morsommere.

  Den innebygde datamaskinen med sin smarte multifunksjonelle, opplyste skjerm lar deg alltid følge med på mange verdier og resultater.

  Kontrollpanelet er veldig logisk og brukervennlig, slik at du enkelt kan betjene det med knappene – selv under treningsøkten. På den måten kan du hele tiden tilpasse treningen til det målet som du ønsker å prestere etter.

  Alt i alt er Bowflex Max M3 et virkelig solid tilbud for alle treningsglade nordmenn som liker å trene på en crosstrainer.

  Spesifikasjoner

  • Mål: 117 x 64 x 160 cm
  • Vekt: 64 kg
  • Utfordrende intervallprogram
  • Motstandsnivåer: 8 stk
  • Maksimal brukervekt: 135 kg

   

  Til Butikken knap

   

  Ellypsis E3000 Ellipsemaskin, Finnlo by Hammer

  Finnlo by Hammer Ellypsis E3000 EllipsemaskinSist, men absolutt ikke minst, har vi ellipsemaskinen fra Finnlo by Hammer. Denne er utstyrt med en integrert LCD skjerm og vifter for mer behagelig treningsmiljø.

  Som vi vet er jo en crosstrainer en treningsmaskin som hjelper til med å styrke muskler over så og si hele kroppen.

  Da denne maskinen har en steglengde på 50 cm vil hele 80% av musklene i kroppen din bli trent samtidig, dersom du bruker maskinen riktig.

  Oversiden av pedalene er dekket med antislip materiale, som sikrer deg et godt fotfeste under treningen.

  Med et svinghjul på 16 kg er denne maskinen stillegående, og gir en glatt følelse.

  Ellypsis E3000 ellipsemaskin har et flott design, og da den ikke er massiv i størrelsen, vil den kunne passe godt inn i de fleste hjem.

  Brukervennlig crosstrainer med fantastiske egenskaper

  Med computeren som sitter godt plassert foran på maskinen finner du 12 cardio programmer. Disse vil kunne hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe slik at du kan gi det lille ekstra, gang på gang.

  Under skjermen er det laget et rom for nettbrettet slik at den kan stå rett foran deg under treningsøkten. Ved siden av skjermen finner du en usb-inngang der du kan lade telefonen eller nettbrettet samtidig som du trener.

  Derfor vil du aldri gå tom for strøm under treningen, og underholdningen, enten i form av musikk eller din favorittserie, vil ikke ta slutt.

  Denne ellipsemaskinen gir også mulighet for to brukere, dette betyr at både du og partneren kan ha hver deres profil, og dere trenger derfor ikke å måtte stille inn informasjon som vekt, høyde, osv hver gang dere skal trene.

  Spesifikasjoner

  • Mål: 165 x 55 x 158 cm
  • Vekt: 69,7 kg
  • Vekt svinghjul: 16 kg
  • Steglengde: 50 cm
  • Motstandsnivåer: 15 stk
  • Maksimal brukervekt: 150 kg

   

  Til Butikken knap
   

  En ellipsemaskin er en skånsom treningsmaskin

  Ellipsemaskinens beste egenskap er jo selvfølgelig at du får trent hele kroppen samtidig når du bruker den.

  Her får du maksimal effekt både når det gjelder kondisjons trening og styrke trening.

  Dersom denne brukes på riktig måte, vil belastninger for leddene, rygg og knær være ekstremt skånsomme.

  Og når du etterhvert kommer i veldig god form, gir maskinen deg også muligheten for den harde treningen med de store belastningene som øker muskel styrken, utholdenheten og kondisjonen.

  At en crosstrainer er spesielt skånsom med hensyn til bein bevegelsene skyldes jevn fordeling av belastningen.

  Gå ned i vekt med en ellipsemaskin

  Trening med en ellipsemaskin kombineres ofte med langrenn, fordi du trener både bena, armene, magen, brystet og skuldrene. Trening med en slik maskin styrker ikke bare disse muskelgruppene; den skiller seg også ut fordi den også er effektiv for forbrenning av kalorier.

  Dette gjør det altså mulig for ellipsemaskinen å delta i et trenings program hvis du har tenkt til å gå ned i vekt.

  Brukere av maskinen kan selv kontrollere motstand og hastighet, noe som gir gode muligheter til å variere intensiteten til treningen.

  De som ofte benytter seg av en ellipsemaskin forklarer denne maskinen som lite belastende for ledd og som gir en god kondisjons trening, samtidig som kroppens muskelgrupper styrkes.

  Maskinens design varierer en del fra en produsent til en annen, men prinsippene bak disse maskinene er vanligvis de samme.

  De fleste maskiner bruker en elliptisk fot bevegelse kombinert med frem og tilbake arm bevegelser, slik at over- og underkroppen arbeider effektivt samtidig.

  Bruk en vektvest for en optimal treningsøkt. Finn din nye vektvest her.

  Trening av kroppens muskler med en crosstrainer

  En crosstrainer gir kroppen din maksimal trening. Maskinen er helt super for alle muskler som benyttes dersom man bruker den riktig.

  Det er selvfølgelig viktig å bruke ellipsemaskinen regelmessig for å oppnå gode resultater.

  Trening av ben med crosstrainer

  Selv om trenere alltid vil fortelle deg at du bruker hele fotens overflate når du bruker en ellipsemaskin, er det uunngåelig å skyve litt ekstra med tærne for å generere et hardere trykk.

  Ved å skyve fronten av foten nedover, aktiverer du imidlertid en bevegelse som er super for å styrke leggmusklene.

  Er det en enklere stepmaskin du ser etter? Da kan du lese vår Stepmaskin test

  Lår musklene

  Musklene på forsiden av låret – også kjent som quadriceps – støtter vekten din ved å kontrollere kneleddet ditt. De gir et trykk nedover som bidrar til å presse ellipsemaskinens pedaler.

  Musklene på baksiden av lårene dine sørger for at pedalene går bakover i en bevegelse som kalles hofte forlengelse.

  Sammen krever disse musklene mye oksygenopptak, og de er i stor grad ansvarlig for økt puls og økt pust.

  Den store setemuskelen (Gluteus Maximus)

  Også kjent som rumpemuskelen eller som på fagspråk «gluteus maximus» er den største muskelen i kroppen din.

  Gluteus Maximus er en kraftig kompakt rumpe-formet muskel som starter fra baksiden av hoftebenet. Muskelen strekker over rompa og opp til halebenet.

  Den viktigste delen av denne muskelmassen består av sene fiber som ligger langs yttersiden av låret.

  På grunn av lokaliseringen og omfanget av de store setemusklene, er det en av de mest karakteristiske musklene vi har.

  Den store setemuskelen er med andre ord viktig for hofteleddets evne til å lage bevegelse. Den står for rotasjon utad, så vel som bevegelser inn og ut fra hoften.

  Den store setemuskelen er relativt avslappet i oppreist stilling eller mens du går. I motsetning til dette vil den virkelig sette i gang å jobbe under løping og hopping, eller for eksempel ved knebøy.

  Legg musklene og hoftene

  Legg muskulaturen kan effektivt trenes dersom du presser pedalene bakover når du bruker en ellipsemaskin.

  Jo høyere og lengre trinn du tar, desto større bevegelse får hoftene, og det er slik, at også disse musklene, kan jobbe hardere.

  Alt i alt er en ellipsemaskin noe som gjør det mulig for deg å øke muskelstyrken.

  Du kan se et treningsprogram her.

  Overkroppens bevegelser med ellipsemaskin

  De fleste ellipsemaskiner inkluderer en push-pull bevegelse av overkroppen, selv om det er fullt akseptabelt og ikke benytte seg av armene under denne treningsformen.

  Ved å skyve armene fremover styrker du de samme musklene som når du lager de såkalte «push ups» (pectoralis major, anterior deltoids og tricep muskler).

  Når du trekker håndtakene tilbake, er det den motsatte muskelgruppen i overkroppen som får lov til å jobbe (latissimus dorsi, biceps, middle trapezius og rhomboids).

  Grunnleggende trening med ellipsemaskin

  Kroppens kjerne muskler handler om nedre bryst og magemuskler, i den øvre delen av og til hofteområdet (under mellomgulvet). Disse er magemusklene, rompe og hoftebøyerne.

  Når armene og bena jobber hardt på ellipsemaskinen, jobber alle viktige muskler sammen for å stabilisere ryggraden slik at den holder seg i riktig stilling.

  Hvis du slipper ellipsemaskinens håndtak og hvis du ikke holder deg fast i støtte håndtakene, vil kjerne musklene jobbe enda hardere, og dermed vil disse også styrkes.

  Slik har vi gjennomført testen

  Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

  Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilket produkt, av de vi har sammenlignet, som er best i test, best til prisen og beste Pro valg.

  På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

  Vi har ikke fysisk testet produktene.