Ellipsemaskin test – Derfor bør du velge en crosstrainer

  0

  En ellipsemaskin er en helt spesiell maskin med tanke på at vi her vil få en veldig spesiell og unik form for trening. Dette er fordi dette treningsapparatet er en kombinasjon av en stepmaskin, en trenings sykkel og en tredemølle som trener hele kroppen.

  Med andre ord er det ikke uten grunn at noen mener at ellipsemaskinen er den mest effektive og populære treningsmaskinen som er tilgjengelig på dagens marked for trening eller fitness.

  Hvilken ellipsemaskin skal jeg velge?

  Hvis du virkelig ønsker å legge om livet ditt, eller om du kanskje hittil har tatt litt lett på det med trening, er det nok en god ellipsemaskin/crosstrainer du burde investere i.

  Vi har sett nærmere på de beste ellipsemaskinene på markedet akkurat nå og har laget en liste over disse, slik at valget ditt skal bli enklere.

  Les mer nederst i vår ellipsemaskin test om hvordan vi har kommet frem til hvilke ellipsemaskin som er best i test, best til prisen og beste Pro valg.

  Ellipsemaskinene i denne testen

  Lengre nede i denne testen kan du lese om en rekke punkter som kan være avgjørende for hvorfor du kan dra nytte av en ellipsemaskin. Du kan også finne ut av om det egentlig er forskjell på en ellipsemaskin og en crosstrainer.

  En spinningsykkel gir også god trening. Les mer i vår spinningsykkel test

  Her kan du finne en rekke ellipsemaskin-modeller som på en eller annen måte har vist innvirkning på markedet, enten som «Best i test», «Best til prisen» eller «Beste Pro valg».

  Sole E35 Ellipsemaskin (Best i test)

  Sole E35 Ellipsemaskin (Best i test)Hovedgrunnene til at du bør vurdere å investere i en Sole E35 ellipsemaskin er pålitelighet, stabilitet og kvalitet.

  Vedlikeholdskostnadene fremheves som ekstremt lave, og kunder rapporterer at de i løpet av de fire årene de har eid en Sole E35 ellipsemaskin ikke har hatt andre problemer enn at de av og til har trengt å smøre håndtakene.

  Andre faktorer som gjør Sole E35 til et «Best Buy» i USA, er de ergonomiske egenskapene og alle fordelene denne crosstraineren har å by på.

  På tilsvarende måte ble Sole E35 ellipsemaskin samlet sett kåret til «Best i test» i Nordens største crosstrainer test for noen år siden. Siden har maskinen bare blitt enda bedre, med blant annet nye og smarte funksjoner.

  På anerkjente kontition.dk har Sole E35 crosstrainerPå anerkjente Kondition.dk har Sole E35 ellipsemaskin kommet helt til topps i deres crosstrainer test. Den har nemlig vunnet deres kåring «bedst i test».

  Denne crosstraineren har også vunnet en rekke andre priser i blant annet Danmark. Hos Netfysioterapi kaller de den «Bedst i eliteklassen» og hos Motion-online er den tildelt tittelen «Bedste crosstrainer i DK».

  I Testmagasinets crosstrainer-test er den «Bedst i test», på BGH er den «Best pro valg» og det samme er den på Csl.

  Sist, men ikke minst, er Sole E35 ellipsemaskin på Bomagasinet kåret til «beste crosstrainer til sportsudøveren».

  Oppgraderte funksjoner

  Denne nyeste ellipsemaskin modellen har innebygde Bluetooth-høyttalere, en USB-port for lading av enhetene dine og en oppgradert konsoll og skjerm.

  Sole E35 ellipsemaskin er i stand til å kommunisere med smarttelefonen eller nettbrettet via bluetooth ved hjelp av en gratis Sole-app. Nettbrettet ditt vil også se fantastisk ut i den integrerte nettbrettholderen, med Sole’s app, som er enkel å bruke, kjørende.

  I appen kan du lage din egen brukerprofil

  I appen kan du rett og slett lage din egen brukerprofil, slik at du enkelt kan holde øye med treningsdataene dine i riktig tid og mye annet smart som gjør treningen på crosstraineren din mer underholdende og lettere å følge.

  I tillegg er det en rekke andre utmerkede egenskaper ved Sole E35 ellipsemaskin.

  Den har et tungt svinghjul på 11,3 kg, og i tillegg fire hjul som skaper en jevn og behagelig, stillegående treningsøkt. På grunn av et tungt svinghjul føles bevegelsene utrolig naturlige, og den tillater deg også å gå både forover og bakover på den.

  En solid ellipsemaskin med maksimal brukervekt på hele 170 kg

  Dette er altså en fantastisk sterk ellipsemaskin som er enkel å bruke og som tåler de fleste mennesker.

  Med en maksimal brukervekt på hele 170 kg tåler denne ellipsemaskinen mer enn de fleste ellipsemaskiner du finner på markedet i dag. Den maksimale brukervekten er kanskje en av grunnene til at mange kontorer og mindre virksomheter velger å ha denne stående til bruk av sine ansatte.

  Det at en ellipsemaskin har en så høy maks brukervekt er din garanti for en solid, sterk og som regel stillegående maskin.

  Den har en elektromagnetisk motstand som justeres enkelt på håndtaket, og på denne måten er crosstraineren lett kontrollerbar, selv i full fart. Rampevinkelen kan stilles inn i 20 forskjellige vinkler, noe som garanterer for en optimal trening for deler av underkroppen.

  Oppgraderte funksjonerPedalene er unike og profesjonelt utformet, i samarbeid med fysioterapeuter. De er innstilt med en svak stigning på 2 grader, slik at belastningen på ankler og knær er minimum. Fotpedalene er i tillegg justerbare i tre ulike nivåer.

  Med en skrittlengde på hele 50 cm er crosstraineren også enkel og god å trene på.

  Modellen kommer med en 7,5 tommers LCD-display. Videre er det innebygget vifte, pulsbelte og pulsmåling i håndtakene. Pulsmåling i håndtakene gjør det nemlig enkelt å sjekke puls mens du er opptatt med å trene. Ting som for eksempel puls, tid, distanse og forbrente kalorier vil du enkelt kunne se på en lcd skjerm.

  Solid og pålitelig crosstrainer med fornøyde kunder

  Brukere av denne ellipsemaskinen med elektromagnetisk motstand er strålende fornøyde. Svenske Göran Jönsson skriver blant annet følgende: ”Suverent ergonomisk perfeksjonert produkt.” Jutta Hovda i Norge skriver at han er kjempefornøyd med sin Sole E35 ellipsemaskin.

  Det at kunder er fornøyde med produkter er jo en fin forsikring om at du får en robust og stillegående maskin som kan vare i mange år fremover.

  Konstruksjon og størrelse, samt den høye skrittlengde gjør også at ellipsemaskinen er utrolig stabil under bruk. Du kjenner for eksempel ikke sidesving i pedalene eller lignende.

  Denne crosstrainer fra Sole kommer med hele 20 stk motstandsnivåer og det er selvfølgelig også transport slik at den er enkel å flytte på når du er ferdig med å trene.

  Dette er ellipsemaskinen for deg som legger hovedvekten på byggekvaliteten og holdbarheten på produkter. Du finner ikke en annen crosstrainer i samme pris-klasse som er mer solid enn denne og med den samme maksimale brukervekten, samt den lange skrittlengde som denne har.

  Spesifikasjoner

  • Steglengde: 50 cm
  • Incline funtion (Justerbar stigning)
  • Bluetooth
  • Gratis app
  • Treningsprogrammer: 10 stk
  • Ulike motstandsnivåer: 20
  • Ergonomiske pedaler med 2 graders helning
  • 7,5 tommers lcd skjerm
  • Datamaskin som er enkel i bruk
  • USB for lading
  • Mobil- og nettbrettholder
  • Innebygd vifte
  • Innebygde høyttalere
  • Trådløs pulsmottaker og pulsmåler i håndtakene
  • Leveres med pulsbelte 5kHz
  • Transporthjul
  • Elektromagnetisk motstand
  • Stillegående
  • Maks brukervekt: 170 kg
  • Størrelse / mål: Lengde 208 x Bredde 80 x Høyde 185 cm
  • Vekt svinghjul: 11 kg
  • Totalvekt: 105 kg

  Til Butikken knap

   

  Titan Life Athlete C’55 Ellipsemaskin (Best til prisen)

  Titan Life Athlete C'55 Ellipsemaskin (Best til prisen)Her har vi enda en testvinner. Denne ellipsemaskinen fra Titan Life har vi valgt som en av våres favoritter og den har vunnet nominasjonen som best til prisen da du her får mye for pengene.

  Titan Life Athlete C’55 ellipsemaskin er designet og bygget for å tåle den hektiske hverdagen til enhver aktiv husholdning, hvor det hele handler om å få tid til å trene. Den er helt suveren til å komme i gang med trening for hele kroppen.

  Med et 8 kg tungt svinghjul og en steglengde på 40 cm gir denne robuste ellipsemaskinen fra Titan Life en jevn og stille trening.

  Den har 32 ulike motstandsnivåer av elektromagnetisk motstand og 12 stk forhåndsinnstilte treningsprogrammer som lar deg justere intensiteten til hvert program. Dette vil la deg skreddersy hver treningsøkt med ulike nivåer etter dine behov og ønsker.

  Med en maksimal brukervekt på 120 kg kan denne ellipsemaskinen fra Titan Life også benyttes av de fleste som ønsker det.

  Mindre risiko, større effekt

  Mindre risiko, større effektDen biomekanisk korrekte designet på Titan Life Athlete C’55 ellipsemaskin reduserer risikoen for skader og maksimerer samtidig effektiviteten i treningen din, samtidig som den sikrer at du får mest mulig ut av hver treningsøkt.

  Denne crosstraineren har også er flott display hvor du enkelt kan følge med på blant annet tid, distanse, forbrente kalorier, motstand, osv, hvilket rett og slett gjør det morsommere å trene.

  En trådløs pulsmottaker lar deg også utnytte de innebygde hjertefrekvens styringsprogrammene mens du trener, for å gi en god motstand og maksimere hvert eneste minutt som brukes på crosstraineren.

  Enten du ønsker å forbrenne fett eller forbedre kondisjonstreningen, gir Titan Life Athlete C’55 ellipsemaskin resultater, og med et kjent merke gir den deg også trygghet.

  Spesifikasjoner

  • Størrelse / mål: Lengde 156 x Bredde 72 x Høyde 169 cm
  • Vekt: 55 kg
  • 8 kg tungt svinghjul
  • Steglengde: 40 cm
  • Treningsprogram: 12 stk.
  • 32 ulike motstandsnivåer
  • Elektromagnetisk motstand
  • Stillegående
  • Trådløs puls-mottaker
  • Puls-måler i håndtakene
  • Transporthjul
  • Maks brukervekt: 120 kg

   

  Til Butikken knap

  Keiser M5i Ellipsemaskin (Beste Pro valg)

  Keiser M5i Ellipsemaskin (Beste Pro valg)Noen av de viktigste grunnene til at du bør vurdere å investere i en Keiser M5i ellipsemaskin er pålitelighet, stabilitet og kvalitet. Dette er en helt fantastisk bra ellipsemaskin av høy kvalitet som trenger lite vedlikehold.

  Med hele 24 trinnløse motstandsnivåer får du her en god maskin til en variert trening.

  Denne flotte modellen fra Keiser er mindre enn andre modeller og er derfor enkel og flytte på samtidig som at den ikke tar opp altfor mye plass når den ikke er i bruk.

  Keiser M5i crosstrainer kommer med en enkel og liten skjerm som viser watt , puls (ved bruk av et pulsbelte), omdreininger pr minutt, tid, distanse og motstand.

  Den kan også kommunisere med smarttelefonen din ved hjelp av Keiser M Series appen, hvor du blant annet kan velge mellom ulike programmer eller kjøre en FTP test.

  I tillegg kan denne crosstraineren via bluetooth brukes med forskjellige populære treningsapps, som for eksempel zwift og kinomap. Dette betyr jo nettopp det at du kan velge en treningsrute nesten hvor som helst i hele verden ved hjelp av Google Maps, og du kan konkurrere mot andre eller mot maskinen om du ønsker dette. Bedre motivasjon til å trene enn dette finnes vel ikke.

  Et unikt svinghjul og magnetisk motstand

  I tillegg til en rekke andre utmerkede funksjoner på denne maskinen har den også et svinghjul på ca 3,6 kilo. Dette høres lavt ut, men grunnet dens teknologi fungerer den like godt som et tyngre svinghjul, og den gir en like jevn og behagelig lydløs trening, samt høy motstand, om ikke bedre, som andre tyngre svinghjul.

  Med en magnetisk motstand kan den justeres manuelt slik at crosstraineren er kontrollerbar selv i full fart.

  En steglengde på 35 cm vil sikre en optimal trening av deler av underkroppen.

  Keiser har ved produksjon av denneKeiser har ved produksjon av denne ellipsemaskinen tenkt på alt, M5i strider modellen er nemlig også spesielt designet til høyere mennesker og fotplaten er også laget til de med større føtter. Og med en maks brukervekt på 159 kg betyr dette nettopp at den kan brukes av alle.

  Videre er denne crosstraineren bygd opp i rustfritt stål, hvilket er unikt for slike maskiner. Dette er også med på å gjøre crosstraineren lettere og mer holdbar.

  Kort sagt så leverer Keiser M5i Strider crosstrainer en morsom og utfordrende trening for hvem som helst – også for eliteidrettsutøvere. Det er nettopp derfor vi mener at dette er et godt valg og vi har derfor her kåret denne crosstrainer som det beste pro-valget.

  Spesifikasjoner

  • Størrelse / mål: 97 (Lengde) x 71 (Bredde) x 183 (Høyde) cm
  • Vekt: 61,24 kg
  • Vekt svinghjul: ca 3,6 kg
  • Steglengde: 35 cm
  • Ulike motstandsnivåer: 24 stk
  • Maksimal brukervekt: 159 kg
  • Innebygd Bluetooth
  • Stillegående
  • Transporthjul
  • Produsert i rustfritt stål
  • Pulsbelte må kjøpes separat
  • Kan kobles til apper som zwift og kinomap og trene med google maps

   

  Til Butikken knap

  Abilica Premium FC BT Ellipsemaskin

  Abilica Premium FC Ellipsemaskin (Beste Pro valg)Abilica Premium FC BT crosstrainer er definitivt i verdensklasse innenfor sin kategori.

  Dette skyldes spesielt den optimerte og robuste konstruksjonen, som er designet for å gi optimal brukeropplevelse og de beste betingelsene for maksimal ytelse.

  Ellipsemaskinen viser en frontdrevet konstruksjon med en ellipseformet ende, som i kombinasjon med den ekstra lang skrittlengde på 51 centimeter og et 9 kg tungt svinghjul gir en autentisk løpefølelse.

  Den stillegående, glidende og uanstrengte bevegelses flyten gjør treningen super behagelig, samtidig som du øker din puls og trener ben- og lårmusklene i tillegg til å stramme opp rumpa.

  Brukervennlig design og et hav av smarte funksjoner

  Abilica Premium FC BT viser et veldig brukervennlig design. Dette gjør maskinen enkel å bruke uansett hvor erfaren du er fra før.

  Med innebygd bluetooth kan du enkelt koble til telefon eller nettbrett hvor du kan benytte deg av gratisapper som iConsole+9 Training. Du kan også bruke Kinomap hvor du blant annet kan lage din egen rute ved hjelp av google maps.

  I tillegg får du med Abilica Premium FC BT mulighet til å koble deg til appen ZWIFT som gir deg tilgang til å konkurrere mot andre eller mot virituelle personer om du heller foretrekker dette.

  Den smarte datamaskinen er enkel i bruk og den regner ut og gir all nødvendig informasjon om treningen din, som for eksempel tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, motstand samt en endelig oppdatering av resultatene dine direkte på det store displayet.

  Blant informasjonen kan du finne blant annet motstand, tid, hastighet, distanse, motstand, kalorier og puls. Med tunge transporthjul som er produsert i pvc er denne crosstraineren enkel å flytte på om dette trengs.

  En crosstrainer med en maks brukervekt på 200 kg

  Helt unikt for Abilica Premium FC er at den er så robust at den kan brukes av alle mennesker som veier helt opp til 200 kg. Den er også veldig enkel i bruk.

  Med en så høy maks brukervekt får du som kunde en fin garanti for at dette er en ellipsemaskin som tåler det meste.

  Med mulighet til å velge blant hele 32 ulike motstandsnivåer gir Abilica crosstrainer deg en god motstand om ønskelig, så her du kan rett og slett trene i den hastisheten som du ønsker å bruke.

  Abilica premium fc bt crosstrainer er en super multifunksjonell trenings maskin som gir deg utallige funksjoner og forhåndsinnstilte programmer som gjør det enkelt å trene på en morsom måte.

  Spesifikasjoner

  • Størrelse / mål: 170 (Lengde) x 65 (Bredde) x 183 (Høyde) cm
  • Vekt: 72 kg
  • Vekt svinghjul: 9 kg
  • Steglengde: 51 cm
  • Steg-høyde: 19 cm
  • Stillegående
  • Forhåndsinnstilte programmer: 14 stk.
  • Kan kobles til Kinomap med google maps
  • Skjerm som viser bla. motstand, puls, tid, hastighet, distanse, kalorier
  • 32 ulike motstandsnivåer
  • Transporthjul
  • Innebygd bluetooth
  • Maksimal brukervekt: 200 kg

   

  Til Butikken knap

  Bowflex Max Trainer M3 Ellipsemaskin

  Bowflex Max Trainer M3 Ellipsemaskin

  Det første vi vil ha frem med Bowflex Max trainer er at denne ellipsemaskinen er et godt valg for den kvalitetsbevisste brukeren som også ønsker å få igjen mye for pengene.

  Dette er en god og solid treningsmaskin som er helt funksjonell – uten nødvendigvis å være altfor teknisk avansert og kompleks.

  Bowflex Max trainer er en av markedets beste standard crosstrainer som holder det den lover, og likevel gir brukerne ekstra funksjoner og bruksverdier.

  Ellipsemaskinen er altså ekstremt enkel i bruk og funksjonell med et stort antall tilpasnings- og justeringsalternativer. Og når du er ferdig å trene kan du enkelt trille den bort ved hjelp av dens transporthjul.

  Robust, unik og plassbesparende design – perfekt for ethvert hjem

  Spesielt for denne crosstraineren er dens unike og optimaliserte design, som gjør den veldig allsidig og enkel å integrere i ethvert hjem.

  Designet til Bowflex Max trainer er spesielt utviklet for å maksimere plassen, uten at det går ut over funksjonalitet og ytelse.

  Du får en diskret og moderne crosstrainer på kun 117 cm, som kan passe inn i de fleste hjørner av hjemmet. Og med en vekt på 64 kg er den også veldig stabil på bakken, slik at du ikke risikerer å velte.

  Bowflex Max trainer bør ikke brukes av de tyngre vektklasser da den har en maks brukervekt på 135 kg, men de fleste veier jo mindre enn dette.

  Multifunksjonelle og tekniske funksjoner – for individualisert trening for hele kroppen

  Som tidligere nevnt får du som bruker litt mer enn normalt når du investerer i en Bowflex Max M3.

  Her får du nemlig et hav av smarte og tekniske funksjoner som lar deg individualisere og skreddersy treningen din, noe som blant annet gjør trening mye morsommere.

  Den innebygde datamaskinen med sin smarte multifunksjonelle, opplyste skjerm lar deg alltid følge med på mange verdier og resultater mens du trener, som for eksempel motstand, tid, hastighet, distanse, motstand og forbrente kalorier.

  Kontrollpanelet er veldig logisk og brukervennlig, slik at du enkelt kan betjene det med knappene – selv under treningsøkten. På den måten kan du hele tiden tilpasse din trening til det målet som du ønsker å prestere etter.

  100% fornøyde kunder

  Kundene av Bowflex Max er strålende fornøyd med dette produktet. Av 5 mulige stjerner når den helt til topps med fantastiske 5 stjerner.

  Jim Roger er en av de som har investert i dette produktet, og han forklarer at denne crosstraineren gir en opplevelse av å gå i trapper kombindert med ellipsemaskin bevegelsen.

  Videre skriver han: «Veldig behagelig å bruke, kjøpte den pga. en akillessene skade, og har ikke opplevd noen uheldig belastning på beina.» Han forklarer at den er stillegående og har en fin størrelse: «tar relativt lite plass sammenlignet med andre ellipsemaskiner.»

  I tillegg til alt dette er han også fornøyd med håndtakene og dems brukervennlighet, han skriver følgende: «Liker godt at man kan holde lavt på håndtakene for å simulere trappegange.»

  Alt i alt er Bowflex Max trainer et virkelig solid tilbud for alle treningsglade nordmenn som liker å trene på en crosstrainer.

  Spesifikasjoner

  • Størrelse / Mål: 117 (Lengde) x 64 (Bredde) x 160 (Høyde) cm
  • Vekt: 64 kg
  • Utfordrende intervallprogram
  • Pulsbelte medfølger
  • LCD skjerm
  • Transporthjul
  • Flaskeholder
  • Ulike motstandsnivåer: 8 stk
  • Maksimal brukervekt: 135 kg

   

  Til Butikken knap

  Loxon XTR Ellipsemaskin

  Loxon XTR EllipsemaskinDette er maskinen til de som ikke ønsker å bruke en formue på en ny ellipsemaskin men allikevel ønsker en ordentlig god maskin av høy kvalitet. Denne er enkel i bruk og har et fint design.

  Loxon XTR-modellen fra Finnlo er en slitesterk og pålitelig ellipsemaskin hvor du vil få mye for pengene. Maskinen har en steglengde på 40 cm, noe som er uvanlig for denne pris-klassen.

  Den sterke rammekonstruksjonen og de lange håndtakene gir et godt grep for hendene. Maskinens konstruksjon, samt en maks brukervekt på 150 kg, gjør at den passer fint til hele familien. Fotplaten er nemlig også fleksibel og justerbar.

  Maskinen er utstyrt med en automatiskVi skal heller ikke glemme å nevne de innebygde transporthjulene som gjør maskinen enkel i bruk da du kan flytte den rundt.

  Maskinen er utstyrt med en automatisk motstandsregulering som styres ved hjelp av knapper, og du får her velge mellom 12 stk forhåndsinnstilte programmer og 4 pulsprogrammer. Pulsbelte følger dog ikke med og må kjøpes separat. Les mer om dette på forhandlerens hjemmeside.

  Den har en fin og effektiv datamaskin hvor du kan følge med på blant annet tid, hastighet, distanse, motstand, kalorier og puls.

  En best i test ellipsemaskin du kan ha i lang tid

  Loxon XTR ellipsemaskin har tidligere vært kåret til best i test i Sverige på bäst-i-test.se. Dette gir jo en ekstra god garanti for deg, da du her kan være helt sikker på å få en flott maskin som er bygget av høy kvalitet.

  Du finner på denne crosstraineren et tungt svinghjul på hele 20 kg og en pulsmåler i det midterste håndtaket, slik at du for eksempel kan måle din puls til et fast tidspunkt for å gjøre en enkel kondisjons test.

  Den lange steglengden tillater høy belastning uten at det går ut over det gode festet på pedalene. Det skal også sies at fotplatene har en avstand på 16 cm.

  Alt i alt er dette er god ellipsemaskin av høy kvalitet med lang levetid som du vil kunne ha i lang tid framover.

  Spesifikasjoner

  • Størrelse / mål: 148 (lengde) x 58 (bredde) x 158 (høyde) cm
  • Vekt: 66 kg
  • Tungt svinghjul med vekt: 20 kg
  • Steglengde: 40 cm
  • Treningprogrammer: 12 stk.
  • LCD display
  • Transporthjul
  • Pulsbelte må kjøpes separat
  • Maksimal brukervekt: 150 kg

   

  Til Butikken knap

  Ellypsis E3000 Ellipsemaskin, Finnlo by Hammer

  Finnlo by Hammer Ellypsis E3000 EllipsemaskinSist, men absolutt ikke minst, har vi ellipsemaskinen Ellypsis E3000 fra Finnlo by Hammer. Denne er utstyrt med en integrert LCD skjerm og vifter for mer behagelig treningsmiljø.

  Som vi vet er jo en ellipsemaskin en treningsmaskin som gjør det enkelt å styrke muskler under treningen og er en god trening for hele kroppen.

  Da Ellypsis E3000 har en steglengde på 50 cm vil hele 80% av musklene i kroppen din bli trent samtidig, dersom du bruker maskinen riktig.

  Oversiden av pedalene er dekket med antislip materiale, som sikrer deg et godt fotfeste under treningen.

  Med et ganske så tungt svinghjul på 16 kg er denne maskinen stillegående, og gir en glatt følelse med god motstand. I tillegg har den en maks brukervekt på hele 150 kg. Med en så høy maksimal brukervekt kan den jo brukes av de fleste som ønsker.

  Ellypsis E3000 ellipsemaskin har et flott design, og da den ikke er massiv i størrelsen, vil den kunne passe godt inn i de fleste hjem.

  Brukervennlig ellipsemaskin med fantastiske egenskaper

  Med computeren som sitter godt plassert foranMed computeren som sitter godt plassert foran på Ellypsis E3000 maskinen finner du hele 12 cardio programmer. Disse vil kunne hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe slik at du kan gi det lille ekstra mens du trener, gang på gang.

  Under skjermen er det laget et rom for nettbrettet, dette gjør det enkelt å sette fra seg både telefon eller nettbrett slik at den kan stå rett foran deg under treningsøkten. Ved siden av skjermen finner du en usb port der du kan lade telefonen eller nettbrettet samtidig som du trener.

  Derfor vil du aldri gå tom for strøm under treningen, og underholdningen, enten i form av musikk eller din favorittserie, vil ikke ta slutt.

  Denne ellipsemaskinen gir også mulighet for to brukere, dette betyr at både du og partneren kan ha hver deres profil, og dere trenger derfor ikke å måtte stille inn informasjon som vekt, høyde, osv hver gang dere skal trene. Denne crosstraineren er et godt valg, og du får med denne ellipsemaskinen mye for pengene.

  Spesifikasjoner

  • Størrelse / mål: 165 (lengde) x 55 (bredde) x 158 (høyde) cm
  • Vekt: 69,7 kg
  • Vekt svinghjul: 16 kg
  • Steglengde: 50 cm
  • Ulike motstandsnivåer: 15 stk
  • LCD skjerm
  • Transporthjul
  • Pulsbelte må kjøpes separat
  • Maks brukervekt: 150 kg

   

  Til Butikken knap

  En god ellipsemaskin er en skånsom treningsmaskin

  En ellipsemaskin er en skansom treningsmaskinEllipsemaskinens beste egenskap er jo selvfølgelig at du får trent hele kroppen samtidig når du bruker den.

  Her får du maksimal effekt både når det gjelder kondisjons trening og styrke trening.

  Dersom crosstraineren brukes på riktig måte, vil belastninger for leddene, rygg og knær være ekstremt skånsomme.

  Og når du etterhvert kommer i veldig god form, gir ellipsemaskinen deg også muligheten for den harde treningen med de store belastningene som øker muskel styrken, utholdenheten og kondisjonen.

  Det at en ellipsemaskin er spesielt skånsom med hensyn til bein bevegelsene skyldes jevn fordeling av belastningen.

  Gå ned i vekt med en ellipse maskin

  Ga ned i vekt med en ellipse maskinTrening med en god ellipsemaskin kombineres ofte med langrenn, fordi du trener både bena, armene, magen, brystet og skuldrene. Trening med en slik maskin styrker ikke bare disse muskelgruppene; den skiller seg også ut fordi den også er effektiv for forbrenning av kalorier.

  Dette gjør det altså mulig for ellipsemaskinen å delta i et trenings program hvis du har tenkt til å gå ned i vekt.

  Brukere av maskinen kan selv velge blant hvor god motstand og hastighet man ønsker, noe som gir fine muligheter til å variere intensiteten til treningen. Man kan på de fleste ellipsemaskiner også følge med på tid, dsistanse, hastighet, forbrente kalorier, osv, og velge blant ulike trenings programmer og hvor høy motstand man ønsker.

  De som ofte benytter seg av en ellipsemaskinDe som ofte benytter seg av en ellipsemaskin forklarer denne maskinen som lite belastende for ledd og som gir en god kondisjons trening, samtidig som kroppens muskelgrupper styrkes.

  Maskinens design varierer en del fra en produsent til en annen, men prinsippene bak disse maskinene er vanligvis de samme.

  De fleste maskiner bruker en elliptisk fot bevegelse kombinert med frem og tilbake arm bevegelser, slik at over- og underkroppen arbeider effektivt samtidig.

  Bruk en vektvest for en optimal treningsøkt. Les mer om dette og finn din nye vektvest her.

  Trening av kroppens muskler med en crosstrainer

  En ellipsemaskin gir kroppen din maksimal trening. Maskinen er helt super for alle muskler som benyttes dersom man bruker den riktig.

  Det er selvfølgelig viktig å bruke ellipsemaskinen regelmessig for å oppnå gode resultater.

  Trening av ben med crosstrainer

  Trening av ben med crosstrainerSelv om trenere alltid vil fortelle deg at du bruker hele fotens overflate når du bruker en ellipsemaskin, er det uunngåelig å skyve litt ekstra med tærne for å generere et hardere trykk.

  Ved å skyve fronten av foten nedover, aktiverer du imidlertid en bevegelse som er super for å styrke leggmusklene.

  Er det en enklere stepmaskin du ser etter? Les mer om de beste modeller i vår Stepmaskin test

  Lår musklene

  Musklene på forsiden av låret – også kjent som quadriceps – støtter vekten din ved å kontrollere kneleddet ditt. De gir et trykk nedover som bidrar til å presse ellipsemaskinens pedaler.

  Musklene på baksiden av lårene dine sørger for at pedalene går bakover i en bevegelse som kalles hofte forlengelse.

  Sammen krever disse musklene mye oksygenopptak, og de er i stor grad ansvarlig for økt puls og økt pust.

  Den store setemuskelen (Gluteus Maximus)

  Den store setemuskelen Gluteus MaximusOgså kjent som rumpemuskelen eller som på fagspråk «gluteus maximus» er den største muskelen i kroppen din.

  Gluteus Maximus er en kraftig kompakt rumpe-formet muskel som starter fra baksiden av hoftebenet. Muskelen strekker over rompa og opp til halebenet.

  Den viktigste delen av denne muskelmassen består av sene fiber som ligger langs yttersiden av låret.

  På grunn av lokaliseringen og omfanget av de store setemusklene, er det en av de mest karakteristiske musklene vi har.

  Den store setemuskelen er med andre ord viktig for hofteleddets evne til å lage bevegelse. Den står for rotasjon utad, så vel som bevegelser inn og ut fra hoften.

  Den store setemuskelen er relativt avslappet i oppreist stilling eller mens du går. I motsetning til dette vil den virkelig sette i gang å jobbe under løping og hopping, på en crosstrainer,  eller for eksempel ved knebøy.

  Legg musklene og hoftene

  Legg musklene og hofteneLegg muskulaturen kan effektivt trenes dersom du presser pedalene bakover når du bruker en ellipsemaskin.

  Jo høyere og lengre trinn du tar, desto større bevegelse får hoftene, og det er slik, at også disse musklene, kan jobbe hardere.

  Alt i alt er en ellipsemaskin noe som gjør det mulig for deg å øke muskelstyrken.

  Les mer om dette og se et treningsprogram her.

  Overkroppens bevegelser med ellipsemaskin

  Overkroppens bevegelser med ellipsemaskinDe fleste ellipsemaskiner inkluderer en push-pull bevegelse av overkroppen, selv om det er fullt akseptabelt og ikke benytte seg av armene under denne treningsformen.

  Ved å skyve armene fremover på crosstraineren styrker du de samme musklene som når du lager de såkalte «push ups» (pectoralis major, anterior deltoids og tricep muskler).

  Når du trekker håndtakene på crosstraineren tilbake, er det den motsatte muskelgruppen i overkroppen som får lov til å jobbe (latissimus dorsi, biceps, middle trapezius og rhomboids).

  Fordreven eller bakdreven crosstrainer – Er det forskjell?

  Fordreven eller bakdreven crosstrainerTidligere var det stor forskjell på om en crosstrainer var fordreven eller bakdreven. En fordrevne crosstrainer var hovedsakelig til hjemmebruk, mens en bakdreven crosstrainer var mest å se i treningssentrene.

  De fordrevne crosstrainerne hadde flere bevegelige deler og hadde derfor større risiko for å gå i stykker. Og i mange tilfeller ble også skrittlengden kortere.

  Den bakdrevne crosstraineren hadde også den fordelen at man kunne justere ulike motstandsnivåer. Det var også en tendens til at en fordreven ellipsemaskin tok mer plass.

  En fordreven crosstrainer var stort sett billigere enn en bakdreven crosstrainer.

  Nå for tiden har valget mellom en fordreven og bakdreven ellipsemaskin nesten ingen betydning når du skal velge blant crosstrainere. Konstruksjonen på crosstraineren er blitt mer solid og de ulike maskinene er blitt mer avanserte.

  Alle relevante kilder peker på at det faktisk oftere er slik at de bakdrevne ellipsemaskinene er billigere enn de fordrevne nå. Og at den fordrevne crosstraineren er mer avanserte og har en mer stabil konstruksjon.

  Var anbefaling er at du ikke skal se pa om ellipsemaskinenVår anbefaling er at du ikke skal se på om ellipsemaskinen er for- eller bakdreven. Du bør heller se nærmere på konstruksjonen og hvilke teknologier og ulike programmer crosstraineren som du ønsker deg tilbyr.

  Selvfølgelig, jo mer avansert en crosstrainer er, jo flere bevegelige deler er det også. Dette kan bety en større risiko for at noen av delene går i stykker, men hvis du kjøper en god og solid crosstrainer av høy kvalitet, bør ikke dette være en faktor i vurderingene dine.

  Svinghjul – Hvorfor et tungt svinghjul er viktig

  Svinghjul Hvorfor et tungt svinghjul er viktigNoen lurer kanskje på hva et svinghjul gjør og hvorfor det er så viktig at det veier så mye som mulig. Det er nemlig ellipsemaskinens svinghjul som avgjør ting som for eksempel hvor stabil og stillegående en ellipsemaskin er når du skal trene.

  I tillegg er det et svinghjul som gir gode motstandsnivåer, i det hele tatt motstand til crosstraineren. Et tungt svinghjul gir rett og slett en mer gjevn og stillegående følelse når du trår på maskinen.

  For å oppleve en variert og god trening på en ellipsemaskin er det derfor lurt å velge en maskin med et tungt svinghjul og med magnetisk motstand eller elektro magnetisk motstand.

  Husk også på at dersom ellipsemaskinen har et tungt svinghjul kan det også være lurt at den har innebygde transporthjul, slik at den er enkel å flytte på.

  Skrittlengde – Forskjellig skrittlengde gir ulik trening

  Skrittlengde Forskjellig skrittlengde gir ulik treningHvilken skrittlengde bør en ellipsemaskin ha, og er dette viktig?

  Svaret er ja! Skrittlengde har mye å si på hvor mye du vil få ut av økten når du skal trene. Det vil si at jo høyere skrittlengde det er på din crosstrainer, jo bedre vil treningen være for hele kroppen.

  Har man en ellipsemaskin med en lang skrittlengde vil man rett og slett kunne ta lengre skritt, og dette betyr også at enda flere muskler i kroppen må hjelpe til når du trener.

  En høy skrittlengde hører gjerne sammen med kvaliteten og strørrelse på en crosstrainer, dette vil si at dersom du kjøper en stillegående ellipsemaskin av høy kvalitet, og med et tungt svinghjul som også gir flere motstandsnivåer, så vil du nesten garantert få en ellipsemaskin med en fin skrittlengde.

  Om du er en høy person burde du absolutt se på hvor lang skrittlengde en ellipsemaskin har før du får til innkjøp. Er man høy kan nemlig en god skrittlengde være avgjørende for at man får en bedre trening.

  Hva er den beste crosstraineren?

  Hva er den beste crosstrainerenVi mener at Sole E35 og Keiser M5i er de to beste crosstrainerne akkurat nå, den beste crosstraineren for deg er ikke nødvendigvis den crosstraineren som vi har valgt som best i test. Dette handler mer om deg og dine behov, og ikke om hvilken crosstrainer som er våre favoritter.

  Du kan bruke en crosstrainer-test for å veilede deg i riktig retning. Du kan lese mer om kvaliteten og funksjonene de har, men til syvende og sist er det bare du som vet hvilke krav du har til en ny crosstrainer.

  Ønsker du en god crosstrainer er det på den måten enkelt å finne en som dekker dine behov slik at du kan få den crosstrainer du alltid har ønsket deg.

  Her er en liste over våre favoritter:

  • Sole E35 Ellipsemaskin (Best i test)
  • Titan Life Athlete C’55 Ellipsemaskin (Best til prisen)
  • Keiser M5i Ellipsemaskin (Beste Pro-valg)

  De beste crosstrainere har alle noen fellestrekkDe beste crosstrainere har alle noen fellestrekk, som for eksempel høy byggekvalitet, de tilbyr en høy maksimal brukervekt, crosstraineren veier en del, har et tungt svinghjul, er stillegående og den har som regel smarte funksjoner, som Bluetooth eller wifi, som enkelt lar deg ha interaktiv trening.

  De har også som regel ulike motstandsnivåer, minst 10, samtidig som de er stillegående og har en kompakt størrelse. Dens skrittlengde er også som regel høy og de har ofte en lcd skjerm som er enkel å bruke og som viser informasjon som hastighet, tid, distanse, kalorier forbrent, motstand og andre nyttige ting.

  Dette er funksjoner som kan gjøre det lettere for deg å opprettholde motivasjonen når du trener, og dette vil du nok sette stor pris på under treningsøkten. Det er ofte det største problemet for hjemmetrening, spesielt hvis du er nybegynner.

  En bedre crosstrainer er derfor sterk, robust og stillegående, samtidig som den har muligheten til å enkelt koble til smartenheter eller gå på nett.

  Hvis valget ditt faller på Sole E35 crosstrainer eller Keiser M5i crosstrainer, får du nettopp dette.

  Hvor mye koster en crosstrainer?

  Hvor mye koster en crosstrainerEn god crosstrener koster minst 10 000,- For den pris-lappen får du en sterk og robust crosstrainer, av høy kvalitet, men du får ikke nødvendigvis de nyeste funksjonene. Da bør du nok gå litt opp i pris.

  Om det var en av de beste ellipsemaskinene maskinene du ønsket deg, må du regne med en pris på 17 000 – 20 000 kr. Til gjengjeld får du da også alt du skulle trenge. Det betyr både en solid rammekonstruksjon, de nyeste funksjonene, oversiktlig datamaskin, justerbare håndtak, innebygde treningsprogrammer, flere motstandsnivåer, transporthjul, lcd skjerm, en høy maks brukervekt, en god skrittlengde og magnetisk eller elektromagnetisk motstand.

  Alle disse tingene er noe som vil gjøre det lettere for deg, både på kort og lang sikt, å forbrenne kalorier samtidig som du kan komme i god form ved å trene.

  Dyr eller billig crosstrainer

  Hvis du vil ha den beste crosstrainerenHvis du vil ha den beste crosstraineren, så kan du ikke satse på at det er en crosstrainer til altfor lav pris.

  En billig crosstrainer veier typisk mindre, har lavere maksimal brukervekt og færre funksjoner. I tillegg har de også ofte kortere steglengde, noe som gjør at treningen ikke blir like effektiv som på en god crosstrainer med lang skrittlengde og flere motstandsnivåer.

  Hvis budsjettet ditt for å kjøpe en ny crosstrainer er begrenset, kan en crosstrainer til lavere pris fortsatt gi deg en god treningsøkt. Du vil imidlertid ikke få den samme gode opplevelsen som med den beste crosstraineren, og det kan være vanskeligere for deg å opprettholde den gode motivasjonen over lengre tid.

  Om du kun trenger en ny crosstrainer, for en kortere periode, så er en modell til en rimeligere pris det rette å kjøpe.

  Men dersom du planlegger å bruke crosstraineren i mange år framover, er spørsmålet om det ikke ville vært bedre å kjøpe en av de bedre crosstrainere til en litt høyere pris med en gang. Sett over flere år vil trolig den årlige investeringen være mindre enn om du kjøper en billig crosstrainer og må bytte den mer enn én gang.

  Grunnleggende trening med ellipsemaskin

  Kroppens kjerne muskler handler om nedre bryst og magemuskler, i den øvre delen av og til hofteområdet (under mellomgulvet). Disse er magemusklene, rompe og hoftebøyerne.

  Når armene og bena jobber hardt på ellipsemaskinen, jobber alle viktige muskler sammen for å stabilisere ryggraden slik at den holder seg i riktig stilling.

  Hvis du slipper håndtakene på en crosstrainer og hvis du ikke holder deg fast i støtte håndtakene, vil kjerne musklene jobbe enda hardere, og dermed vil disse også styrkes.

  Kan du trene hele tiden på en god ellipsemaskin?

  Hvor lenge du bør trene på en crosstrainer avhenger i stor grad av nivået ditt.

  Hvor lenge bor du trene pa ellipsemaskinHvis du er nybegynner, vil 20-30 minutter være et godt sted å begynne for å komme i gang med treningen, og deretter jobbe deg sakte opp til 60 minutter eller mer.

  Hvis du er i god form, vil 60 minutter eller mer være passende, og da kan det også være lurt med litt variasjon i treningen.

  Her kommer det veldig an på hva ditt mål med ellipsemaskinen er. Ønsker du å gå ned i vekt kan du ha som tommelfinger regel at du forbrenner ca 300 kalorier ved å bruke ellipsemaskinen i 30 minutter.

  Slik har vi gjennomført testen

  Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

  Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilken crosstrainer, av de vi har sammenlignet, som er best i test, best til prisen og beste Pro valg.

  På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

  Vi har ikke fysisk testet produktene.

  FAQ – Ofte stilte spørsmål

  Hva hjelper ellipsemaskin med?

  En ellipsemaskin er et treningsapperat hvor man trener hele kroppen samtidig. Dette er en treningsform som er super for å gå ned i vekt og den er enkel å bruke.

  Det å bruke en ellipsemaskin kan minne litt om å gåing eller løping på en tredemølle, men denne type trening er mer skånsomt for ben, knær og kroppen generelt. En god ellipsemaskin med forhåndsinnstilte programmer og ulike motstandsnivåer gjør det også enkelt å komme i gang med treningen.

  Er ellipsemaskin bra trening?

  En ellipsemaskin gir god og effektiv trening for kroppen og ellipsemaskinen gjør det enkelt å trene regelmessig på da man blir motivert av resultatene.

  En god ellipsemaskin/crosstrainer er perfekt til deg som ønsker mest mulig ut av treningen men som kanskje ikke liker løping på en tredemølle. Ellipsemaskinen gjør det mulig å trene hele kroppen på en gang med variert trening da man enkelt kan endre motstand og lignende slik at man får mest mulig ut av treningsøkten.

  Er ellipsemaskin bra for ryggen?

  Ja, en ellipsemaskin er god trening for ryggen dersom du klarer å bruke maskinen (ellipsemaskin/crosstrainer) på riktig måte.

  Det er blant annet viktig med en riktig og god holdning mens du trener, og at du hele tiden tenker på å bruke ellipsemaskinen korrekt. Husk å ikke bruk for høy belastning under trening på en crosstrainer, da dette kan overbelaste rygg og kropp.

  Hvilke muskler trenes på ellipsemaskin?

  Så og si alle de største muskelgruppene blir styrket og du vil få trent hele kroppen på crosstraineren.

  Under treningen vil du kunne kjenne at både leggmuskler, hofter, lårmuskler og den store setemuskel jobber effektivt. I tillegg vil både magen, brystet, skruldre og armer jobbe effektivt med en crosstrainer.

  Les mer om hvilke muskler som blir brukt i denne ellipsemaskin test.

  Hva er forskjell på crosstrainer og ellipsemaskin?

  En crosstrainer og ellipsemaskin er akkurat det samme. Ellipsemaskin blir ofte kalt for crosstrainer da en ellipsemaskin nettopp heter en crosstrainer på engelsk.

  Derfor kan man fint bruke begge betegnelsene når man snakker om en ellipsemaskin/crosstrainer.

  Er ellipsemaskin bra for rumpa?

  En ellipsemaskin er et godt alternativ til en tredemølle, da den er mer skånsom for ledd og muskler. Dersom du klarer å bruke crosstraineren riktig kan du få en utrolig effektiv trening, og spesielt av rumpa/setemuskelen.

  Jo tyngre motstand du trener med på crosstraineren, jo bedre trening vil setemuskelen og resten av benmusklaturen få. Om du ønsker en god trening for setemuskelen kan nettopp en ellipsemaskin eller crosstrainer være et godt alternativ og en god sport for deg.

  Hvordan velge ellipsemaskin?

  Det finnes så mange forskjellige ellipsemaskiner på markedet i dag, derfor kan det være overveldende å finne den helt riktige for deg. Det du bør tenke på er dine ønsker, behov og hva du ønsker å oppnå ved å bruke en crosstrainer.

  Har du mye plass hjemme til å ha en crosstrainer stående når den ikke er i bruk eller ønsker du kanskje en litt mindre ellipsemaskin med transporthjul som kan trilles bort?

  Trenger du en crosstrainer med mange forhåndsinnstilte treningsprogrammer, eller kanskje du har behov for en ellipsemaskin med trådløs pulsmottaker?

  Vil du ha en ellipsemaskin med magnetisk motstand eller en med et tungt svinghjul kanskje?

  Det viktigste er kanskje bare at du får en crosstrainer som passer dine behov og som gjør det enkelt å komme i gang med treningen.

  Husk uansett å velg en ellipsemaskin med en høy maksimal brukervekt og som gir mye for pengene, i form av kvalitet og dine ønsker. Det er jo dumt å betale unødvendig mye for en crosstrainer som ikke har nok maks brukervekt eller som ikke holder særlig lenge.

  Hva er den beste treningen for å gå ned i vekt?

  Om du ønsker å gå ned i vekt er det ulike nivåer å gjøre dette på, først og fremst skal man tenke på kosthold og at man spiser mer naturlig og riktig. De aller fleste tror at man kun ved trening kan gå ned i vekt, men om man ikke har en god og sunn spisevane kan man nesten trene så mye man vil på for eksempel en crosstrainer eller tredemølle uten å gå ned i vekt.

  Når det er sagt så er det veldig individuelt hvilken type trening som er best for vekttap, da dette også har mye med motivasjon å gjøre. Det er viktig at du trives med det du gjør og at du stort sett har det gøy mens du trener.

  De aller fleste vet jo at løping eller trening på en crosstrainer sammen med styrketrening er en god kombinasjon for å gå ned i vekt. Vi vil nok si at trening på en crosstrainer er mer skånsom for kroppen enn å løpe på en tredemølle, og derfor er det å bruke ellipsemaskinen å anbefale om det er vekttap du ønsker å oppnå.

  Hvordan bruker man en ellipsemaskin?

  Om du har investert i en av de beste ellipsemaskinene på markedet i dag skal den også være utrolig lett å komme i gang med.

  Ellipsemaskinen brukes ved å plassere føttene på fotpedalene og hendene kan plasseres enten på de bevegelige håndtakene eller på de stasjonære håndtakene som normalt også har innebygde pulsmålere. Deretter kan du sette på et av de forhåndsinnstilte treningsprogrammer hvis ellipsemaskinen har dette.

  Med benene trår du framover, nesten som når man sykler, mens armene kan du skyve fram og tilbake. Å bruke en crosstrainer er faktisk en mer naturlig treningsfølelse enn å sykle eller løpe, og en god ellipsemaskin gir god trening.