Tigerbalsam og varmekrem

  0

  Hvilken type varmekrem er mest effektiv ved sport og hva skal man bruke for ømme muskler eller andre skader?

  Siden det finnes så mange typer og varianter av varmekremer har vi bestemt oss for å lage denne guiden slik at du lettere kan finne ut av hvilken som passer best for ditt behov.

  Vi har valgt ut våres favoritter av varmekremer som vi kan finne på det norske markedet i dag så er det opp til deg å finne ut av hvilken som passer deg best.

  Hva du bør tenke på nå du skal kjøpe en varmekrem eller tigerbalsam

  Den berømte tigerbalsamen har en utrolig bra virkende effekt og vi vil fortelle litt mer om den senere i denne artikkelen, men visste du at det også finnes mange andre effektive varmekremer der ute.

  Du har kanskje hørt om noen av de mest kjente merkene, men har du noen gang satt deg inn i hva de faktisk gjør og hvor de fungerer best?

  Om du liker å trene er en ellipsemaskin skånsom for knær og ledd. Les mer om dette i vår ellipsemaskin test 

  Nederst i artikkelen kan du lese hvordan vi har kommet frem til hvilke produkter som er best i test og best til prisen.

  Tigerbalsam og varmekremer i denne guiden

  Det viktigste å tenke på når du skal kjøpe en varmekrem er å tenke på hva den skal brukes til.

  Når det gjelder utendørs sport i land som Norge hvor vi i løpet av året har mange kalde dager og tøffe vintre, brukes varmekremen ofte til å holde varmen lengere.

  Ved innendørs sport kan en varmekrem brukes til å holde musklene varme eller ved skader.

  Dersom man har ømme og stive muskler, sener eller ledd og sliter med smerter i deler av kroppen på grunn av dette kan også en varmekrem ofte være til god hjelp.

  Det er derfor viktig å finne ut av hva kremen skal brukes til før man, som så mange gjør, bare går og kjøper den tradisjonelle tigerbalsamen.

  Linnex Varmekrem 100 ml

  Linnex Varmekrem 100mlLinnex varmekrem er et fantastisk godt produkt for stive og ømme ledd og muskler.

  Denne er super å bruke etter trening, og fungerer også godt for muskel strekk og kramper dersom du sliter med dette.

  Denne varmekremen anbefales ikke for gravide og ammende, men passer perfekt til alle andre som sliter med stivhet og ømhet i kroppen da den lindrer godt.

  Kremen skal masseres inn på de ømme punktene for best effekt.

  Linnex inneholder capsaicin, kamfer, mentol og salisylat som alle er naturlige virkestoffer.

  Effektiv og god varmekrem

  Her får du en super god krem som virker hurtig.

  Denne kremen er ofte brukt hos blant annet kiropraktorer og fysioterapeuter, og ofte i forbindelse med idrettsskader.

  Effekten oppnås etter kun 10-15 minutter, så med denne kremen vil smertene lindres fort. Kanskje ikke så rart at denne kremen har blitt så populær.

  Dette er nok den beste kremen for deg som sliter med ømhet i muskler og ledd etter trening.

  Og det beste av alt; kremen er helt naturlig da den ikke inneholder kunstige tilsetninger.
  Til Butikken knap

   

  Tigerbalsam rød

  Tigerbalsam rød

  Den tradisjonelle tigerbalsamen kommer godt ut i vår test. Den er enkel og bruke, fungerer effektivt og virker raskt.

  Dette er jo et kjent merke som selges verden over, og det er nok ikke uten grunn at folk har hørt om denne.

  Med en unik kombinasjon av ingredienser, som for det meste er urter, gir denne kremen blant annet beroligende lindring for vonde og stive muskler, og en følelse av velvære til kropp og sjel.

  Tigerbalsamen har mange gode bruksområder. Den er ikke bare super til for eksempel stive muskler og stølhet i rygg, nakke og skuldre.

  Den setter også i gang blodgjennomstrømmingen slik at musklene kommer seg fortere. Og ikke nok med det, den kan også brukes før trening for oppvarming av musklene.

  Denne muskelsalven ligger i toppen over solgte varmekremer rundt om i verden. Dette er kanskje ikke så rart, med tanke på alt den kan brukes til.

   

  Til Butikken knap

   

  Radital Linimentgel – Varmekrem

  Radital LinimentgelRadital Linimentgel er et fantastisk smertelindrende produkt i gel form. Den er enkel å smøre på og begynner å virke etter bare 10 minutter.

  Denne gelen blir brukt av både trenings entusiaster og fysioterapeuter.

  Når den smøres på det ømme punktet vil man først merke en kjølende effekt, og etter ca 10 minutter vil man kjenne en deilig varme.

  Vi anbefaler å først smøre på et tynt lag med gel, for så å smøre på litt mer dersom effekten ikke er optimal. Prøv deg litt fram, for det er som regel ikke så mye som skal til.

  Radial finnes også i flytende form for de som  foretrekker dette.

  Denne gel’en er altså perfekt for alle som sliter med ubehag i ledd, sener og muskler.

  Om du er en av de som ofte er plaget med smerter under eller etter trening, etter en lang dag på kontoret eller bare etter en lang og stressende dag, kan dette produktet være løsningen for deg.
  Til Butikken knap

   

  Radital Varmesalve

  Radital VarmesalveDette er varmesalven for de proffe sportsutøvere. Radial Varmesalve brukes nemlig ofte innenfor eliteidrett, nettopp fordi den er så effektiv.

  Med en deilig og oppfriskende lukt, som også har et svakt hint av kryddernellik og kanel, hjelper hjelper den til med å lindre smerter i ledd, muskler og sener.

  Denne salven har en langtidsvirkende effekt, og med dette trenger du ikke å smøre på nye lag hele tiden.

  Salven smøres enkelt på huden og masseres inn, om ønskelig. Etter kun 5 minutter vil du kunne kjenne virkningen.

  Ved produsering av denne kremen har de tenkt på alt, og det er benyttet et gjennomtenkt forhold med eteriske og varmende oljer.

  Ifølge svenske happygreen og netoteket kan salven også brukes på dyr. De forklarer følgende: «För djur används den ofta för att behandla lokala smärtor eller gallor på hästens eller hundens ben, länd eller rygg. Har mycket god effekt på tillfälliga svullnader och gallor.»

  Radital Varmesalve fåes i to forskjellige størrelser, 75 ml eller 250 ml, så her kan du velge etter behov.

  Denne salven er drøy i bruk, men om du ofte bruker varmesalve kan det nok økonomisk lønne seg å velge den store.
  Til Butikken knap
  Med en skjeggtrimmer kan du selv trimme skjegget. Lær hvordan i vår skjeggtrimmer test.

  Bruk varmekrem eller tigerbalsam etter lange arbeidsdager

  Har du en sittestillende kontorjobb eller kanskje du jobber i barnehage eller som frisør eller andre yrkesfag som medfører store belastninger for rygg og skuldre?

  Uansett hva du jobber med så har du sikkert kommet hjem fra jobb etter en lang dag og kjent at det brenner i rygg, skuldre, armer eller andre kroppsdeler fordi musklene rett og slett er slitne.

  I disse tilfellene kan en god varmekrem kunne roe musklene og lindre smerten.

  Vi anbefaler jo selvfølgelig at du kontakter en lege eller en fysioterapeut dersom dette er konstante smerter og et langvarig problem, men dersom du har fått bekreftet at smertene ikke er en skade, men kun ømhet i musklene, kan en varmekrem være et genialt produkt for deg.

  Det blir mer og mer populært å ha en nedgravd trampoline i hagen. Du kan lese om de beste modellene i vår nedgravd trampoline test

  Tigerbalsam og varmekrem er også bra for syklister

  I Norge blir sykling en mer og mer populær sport. Det er bare synd at i motsetning til land som Spania og Italia har vi ikke det samme deilige været.

  Her i Norden er det jo mye kaldere og ofte regn, spesielt på våren og høsten.

  De fleste syklister foretrekker å sykle i shorts og korte ermer, men dette kan fort bli en kald opplevelse.

  I tilfeller som dette kan det være lurt å smøre på litt varmekrem før man skal ut å sykle. Visste du at man kan få varmekremer som inneholder parafin?

  Denne vil legge seg utenpå huden som en hinne for kulden. Den trekker ikke inn i huden og musklene, men holder allikevel musklene varme da den stopper vinden fra å kjøle ned huden.

  Dersom det er smerter og ømhet i muskler, ledd eller sener som skal lindres anbefaler vi ofte å velge en varmekrem som inneholder kamfer.

  Dette er et stoff som trekker seg inn i huden og varmer opp. Uansett hva du foretrekker er en varmekrem genialt å ha til de kalde sykkelturene.

  Et annet alternativ om vinteren er jo å trene på en spinningsykkel. Du kan finne topp modellene i vår spinningsykkel test 

  Sterk lukt

  Dersom du har prøvd en varmekrem tidligere har du sikkert lagt merke til at det svir litt i nesa fordi den lukter sterkt.

  I for eksempel tigerbalsamen er mynteolje en av hovedingrediensene, så det er jo ikke rart i at det lukter så sterkt.

  Denne sterke lukta har jo så klart et formål. Det som ofte skjer når du smører på en varmekrem er at blodsirkulasjonen settes i gang og musklene blir på denne måten varmet opp.

  Det finnes flere dokumenterte studier som viser at varme har en smertedempende effekt ved muskel- og leddplager.

  Varmekremer kommer også med flere forskjellige dufter, så dersom du har være borte i en type varmekrem tidligere som du bare ikke tåler lukten på kan det kanskje være lurt å teste en annen.

  Tigerbalsam

  Den opprinnelige tigerbalsamen ble oppfunnet i Burma av en kineser på 1870 tallet og ble kaldt Ban Kim Ewe som oversatt fra burmesisk betyr 10 000 gylne oljer.

  Denne kremen har selvfølgelig utviklet seg fra den tiden da den nemlig pleide å inneholde blandt annet biokjemiske elementer fra tiger.

  Ingrediensene i dagens tigerbalsam er kamfer, mentol, cajeput olje, dementoliseret mynteolje, kryddernellik olje, mandelolje, parafinvoks og gul vaselin.

  Det finnes to forskjellige typer av den berømte tigerbalsamen, den hvite og den røde. Disse inneholder mer eller mindre det samme. Forskjellen er egentlig bare mengden på ingrediensene hvor den ene inneholder mer av noe og mindre av annet enn den andre.

  Dette er for å få forskjellig konsistens og styrker på dem. Den røde tigerbalsamen inneholder også kanelolje som gjør kremen rød.

  Tigerbalsam er ikke anbefalt dersom du er gravid.

  Alle reagerer jo forskjellig på produkter, så dersom du merker irritasjoner eller kløe ved bruk av produktet kan det kanskje være lurt og heller bytte til en annen varmekrem.

  Det anbefales å ikke bruke en tigerbalsam mer enn 4 ganger om dagen.

  Visste du at:

  Tigerbalsamen virker effektivt til andre ting enn å lindre ømme og stive muskler og ledd, eller holde musklene varme?

  Dersom du er en av de mange som ikke liker mygg og andre små insekter kan du enkelt og greit sette fram krukken med tigerbalsam på bordet der du skal sitte. Innsektene liker ikke den sterke lukten og vil derfor holde seg unna.

  Dersom du allerede har blitt bitt av myggen kan du faktisk smøre på litt tigerbalsam da dette vil lindre kløen.

  Tigerbalsamen kan også brukes dersom man er på vei til å bli forkjølet da den vil behandle symptomer i de øvre luftveiene.

  Dersom du allerede er forkjølet skal det visst også hjelpe og smøre litt tigerbalsam på bryst, rygg eller hals 3-4 ganger om dagen.

  Hvis du har vondt i halsen kan du jo prøve å smøre på litt tigerbalsam på halsen og se om det lindrer litt.

  Har du vært ute i kulda og er kald på føttene eller kanskje du er sliten i føttene etter en lang dag med mye ståing eller gåing?

  Da kan også tigerbalsamen være til god hjelp. I og med at den vil sette i gang blodsirkulasjonen, kommer varmen fort tilbake og som vi allerede vet så lindrer den jo smerte.

  Ved hodepine anbefales det å massere inn litt tigerbalsam på tinningene eller i panna og dersom du er skikkelig tett i nesa skal du jo prøve å smøre litt av kremen under nesa. Det vil nemlig løsne opp.

  Dette geniale produktet kan til og med hjelpe ved magesmerter eller menstruasjons smerter. Du smører bare kremen på magen der smerten sitter så skal den lindre godt.

  Slik har vi gjennomført testen

  Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

  Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilket produkt, av de vi har sammenlignet, som er best i test og best til prisen.

  På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

  Vi har ikke fysisk testet produktene.