Nedgravd trampoline – Hopp deg i form

0

Hagetrampoliner er allerede veldig populært og stadig ser vi at folk ønsker å investere i en ordentlig sikker trampoline. Disse er egnet like mye for barn, ungdom som for voksne.

Mange tenker kanskje at de synes at trampoliner er skumle eller at barna er for små til å hoppe på den fordi de kan falle og slå seg.

Det er jo selvfølgelig en risiko for at barn som voksne kan falle ned fra trampolinen og skade seg. Hvorfor ikke heller investere i en nedgravd trampoline med et sikkerhetsnett, da denne vil ligge på nesten samme høyde som med bakken. Faren for å falle ned fra trampolinen blir på denne måten borte.

De nedgravde trampolinene blir mer og mer populære i hager rundt om i Norge, og det er ikke uten grunn.

I denne artikkelen vil vi fokusere på nettopp disse og vi håper at vi kan hjelpe deg med å finne den trampolinen som er best for deg.

Skal din trampolineduk rengjøres ordentlig? Les vår dampvasker test

Trampoline for nedgravning

Trampoline for nedgravningMed denne lekre trampolinen til nedgravning kan du være helt sikker på at du og familien får mange morsomme og aktive dager utendørs. Her trenger du hvert fall ikke å bekymre deg for at barna faller ned fra trampolinen og skader seg.

Da den ligger jevnt med gresset er den også penere å se på, og den er enkel for de minste og komme seg opp på. Trampolinen tåler en vekt opp til 150 kg.

Denne trampolinen er TÜV godkjent og for sikkerhetens skyld følger det også med et sikkerhetsnett med glidelåsåpning, en bred kantmatte og jordankere. Rammen er produsert av varmgalvaniserte stålrør.

Med en trampoline som dette i hagen, er det lett å få barna ut å bevege seg i frisk luft. Her vil du og hele familien virkelig få mye moro for pengene.

Detaljer:

  • Antall fjærer: 64
  • Høyde til hoppe duk: 20 cm
  • Høyde med sikkerhetsnett: 201 cm
  • Størrelse: 396 cm

 

Til Butikken knap

 

Penere hage med en nedgravd trampoline

Er du lei av å ha trampolinen stående midt i hagen og blokkerer for utsikten mens den ødelegger litt av helhetsinntrykket av hagen, eller kanskje du ikke vil ha en trampoline fordi den skjule planter og blomser.

Da er nok en nedgravd trampoline perfekt for deg. Da denne ligger på nesten lik linje som med gresset er den mer diskret.

Når gresset skal klippes trenger du heller ikke å flytte på denne for å komme til som du gjerne må med en vanlig trampoline.

En trampoline har noe for alle, enten du skal ha den til lek for barna eller for egen trenings skyld. I denne moderne verden som vi lever i bruker barna mindre og mindre tid utendørs og de beveger seg stadig mindre.

Hopping på en trampoline er en super måte å få barna til å være mer aktive på da dette samtidig er veldig gøy.

Visste du at balansen også blir godt trent på en trampoline? Dette gjelder også for de minste som nettopp har lært seg å gå.

Balansen kan forbedres bare ved å krabbe eller gå på en trampoline.

I tillegg til dette styrkes muskler i rygg og ben pluss at kondisjonen og motorikken blir bedre. Vi skal heller ikke glemme å nevne kaloriene som forbrennes.

Dette er ting man ikke engang tenker over når man hopper opp og ned, så dette er absolutt en god treningsform.

Mens barna er på trampolinen og du endelig har litt tid til å slappe av. Hvorfor ikke lage litt snacks? Les vår popcornmaskin test

Når vinteren kommer

Vi nordmenn blir like overasket hvert år når vinteren kommer og den første snøen faller. Mye skal gjøres før dette og spesielt i hagen.

Har man en vanlig trampoline bør denne pakkes bort før vinden kommer og tar den med seg. Dersom dette skjer kan det jo fort bli veldig dyrt hvis trampolinen plutselig blir tatt av vinden og flyr avgårde og ødelegger husveggen eller kanskje enda verre, bilen til naboen.

En trampoline veier ikke mye og det skal ikke mye til før vinden tar den med seg, med mindre man har festet den godt i bakken. Man kan nok heller ikke forvente seg at denne trampolinen kan brukes igjen.

For å unngå dette ser vi at flere og flere velger å ansette en entreprenør eller en anleggsgartner for å grave ut et hull i hagen til en nedgravd trampoline.

De fleste steder finnes det mange entreprenører og anleggsgartnere, og firmaene som så mange andre firmaer er frie til å sette sine egne priser for denne type jobb.

Et godt råd er derfor å få et prisforslag fra flere firmaer slik at du får det beste tilbudet på jobben (husk at det koster ingenting å få et prisforslag).

Det er selvfølgelig også mulig å grave ut et hull selv, men dersom du velger å gjøre dette er det viktig å huske på å være nøye med målingen og gravingen.

Det er uansett anbefalt å pakke ned trampolinene om vinteren for lengre levetid. Selv om dagens trampoliner er laget for å tåle det nordiske klimaet vil den allikevel sette pris på å bli pakket bort når kulda og snøen kommer.

Dette gjelder alle de myke delene og fjærene. Dersom man ønsker å la rammen bli ute skal dette gå helt fint, men det kan være smart å dekke hullet slik at ikke barn og dyr detter nedi.

Det kan også være lurt å legge en presenning over slik at ikke vannet samler seg der nede.

Trampolinen holder deg varm, men hva med etterpå? Se infrarød terrassevarmer – Infravarmer

Plassering av en nedgravd trampoline

Det viktigste å tenke på før du begynner å grave er plasseringen av trampolinen. Det er jo litt av en jobb å flytte på denne etter at hullet er gravd, så det er derfor alltid greit å tenke over hvor den passer best.

Husk at det beste stedet for en nedgravd trampoline er der hvor det er jevn jord og gress. Unngå områder hvor det samler seg vann, bakker og steder med mye store stener.

Det absolutt beste er å ha bløte områder rundt trampolinen. Dersom dette ikke er mulig er det viktig å legge fallunderlag rundt trampolinen slik at barna lander mykt dersom de skulle falde utenfor.

I bruksanvisningen skal det informeres om hvor stor trampolinen er når den er montert og hvor mye plass du bør ha rundt den.

Dette burde overholdes for å unngå skader da kroppsbeherskelsen til barn ikke alltid er like bra og de fort kan ramle av trampolinen.

Det kan også være lurt å kjøpe et sikkerhetsnett til trampolinen. På denne måten trenger du ikke å være bekymret for at barna faller utenfor eller at de aller minste krabber inn på trampolinen uten tilsyn.

Vi anbefaler og ikke plassere trampolinen i nærheten av trær og busker, på denne måten slipper du å måtte vaske trampolinen ren for fallende blader utover høsten. Hold også avstand fra vegger og terrasser.

Dersom du investerer i en trampoline med god kvalitet, og nedgravingen blir gjort på en ordentlig måte, kan du være sikker på at du vil du ha en trampoline som holder i mange år.

Størrelse

Finn ut hvor stor trampoline du har plass til i hagen. Mål gjerne opp hagen og området der du ser at den egner seg best før du velger størrelsen på trampolinen.

Det anbefales alltid og kun hoppe en av gangen på en trampoline da flere som hopper samtidig er den største kilden til skader.

Dersom man allikevel ønsker å hoppe flere på trampolinen er det viktig at den er stor nok til dette. Liker man å øve på mer avanserte triks og liknende er det også et must å ha god nok plass til dette.

Når du har funnet det perfektet området for trampolinen, og selvfølgelig den beste trampolinen for deg, er det på tide å begynne gravingen.

Det kan være lurt å legge trampolineduken ut på plassen du har bestemt deg for, for å forsikre deg om at dette er det beste stedet.

Hvordan grave hullet selv

Dersom du ønsker og har muligheten til det, hvorfor ikke grave hull til trampolinen selv?

Det er selvfølgelig noen forhåndsregler som man bør se på først, men det er ikke umulig.

Det viktigste er jo så klart å grave hullet i riktig størrelse, det burde være minst 1 meter dypt, men dette kommer jo også an på størrelsen på trampolinen.

Det er derfor et must å lese produkt manualen for den trampolinen du har valgt. Det er veldig viktig at hullet er dypt nok, husk at trampolineduken skal ligge i samme høyde med gresset.

Pass på hvor du graver så du ikke treffer ledninger eller rør som kan ligge nede i jorda. Det skal vises i din planløsning hvor disse ligger.

Hullets mening er å gjøre hoppingen bløt. Selv om trampolineduken er ganske så tett er det allikevel litt luft som trenger igjennom den.

Det er derfor viktig å plassere trampolinen direkte over hullet. Et godt tips kan være å legge duk og singel i bunnen av hullet, dette vil holde ugresset borte.

Her kan du se en video om hvordan du selv kan grave ned trampolinen

Kjekt å vite om grave ned trampoline

Pass på at det følger med en bruksanvisning til din trampoline.

Her informeres det om hvordan den skal monteres, brukes og vedlikeholdes.

Vi anbefaler derfor aldri å kjøpe en brukt trampoline, da man ikke vet hvordan den er vedlikeholdt og det er sjeldent at bruksanvisningen er tatt vare på.

Sjekk også at trampolinen er CE-merket. Dette merket bekrefter at trampolinen går under alle EU-direktiver som kreves.

For å lære mer om sikkerhet på trampolinen, les artikkelen, dette bør du vite om trampoliner, publisert av Klikk.no. Sikkerhverdag.no har også publisert noen gode råd om sikkerhet, du kan lese dem her.

 

Comments are closed.