Spinningsykkel Test – Sett i gang treningen på en-to-tre

0

Har du bestemt deg for at du skal ut å investere i en ny spinningsykkel som du kan bruke hjemme, er det naturligvis veldig viktig at du finner en spinningsykkel som vil treffe alle dine behov

En spinningsykkel kan heldigvis finnes i tusenvis av varianter, så uansett om du kun ønsker å ha muligheten til å trene et par ganger i uken for å holde formen, eller om du vil la denne spinningsykkelen inngå i ditt treningsprogram hvor du jobber for å forbedre kondisjonen eller redusere vekten, kan du være helt sikker på at du lett kan finne en spinningsykkel som dekker dine behov.

Det er absolutt ingen tvil om at det kan være fristende å svinge innom europris eller liknende butikker hvor du innimellom kan finne en billig spinninsykkel til salgs. Men om du er litt mer seriøs med din trening, så kan du være sikker på at du vil få mye mer ut av en spinningsykkel dersom du legger inn litt mer penger i kjøpet.

Da kan du nemlig få en spinningsykkel som tåler å bli ordentlig brukt, og som vil ha de nødvendige funksjonene som du trenger.

I forbindelse med dette kan vi jo nevne at pris og kvalitet alltid henger sammen. Og et kjøp av en spinningsykkel er ingen unntak.

LES OGSÅ: Stepmaskin test

Spinningsyklene i denne testen

Det er stor forespørsel blant nordmenn i dag på spinningsykler, og derfor blir også markedet for det større og større. Da det er mange som tilbyr spinningsykler i dag, skal man tenke seg litt om før man kjøper et produkt som dette.

Som nevnt tidligere skal man unngå å kjøpe det billigste alternativet, da dette fort kan ende med sløsing av penger. Man vil jo ikke ende opp med en mosjonssykkel som man ikke tør å sette seg på fordi den ikke er stabil.

Det er heller ingen vits i å kjøpe en spinningsykkel som ikke har alle de funksjonene som du trenger for best mulig trening.

Du vil garantert få mye mer igjen for pengene dersom du investerer i en spinninsykkel. Vi vil jo gjerne at trening skal være morsomt, og det vil det også bli dersom du har det riktige utstyret.

Her i vår spinninsykkel test vil du finne produkter i god kvalitet i varierende prisklasser.

Abilica Premium UB (Best I Test)

Abilica Premium UB (Best I Test)Her snakker vi om en meget kraftig og sterk magnetsykkel, som betyr at den er drevet av elektromagnetisk motstand (EMS). Dette gjør at den tåler en høy belastning og den er virkelig pålitelig.

Med denne har du muligheten til å velge mellom 32 forskjellige motstands nivåer, noe som gjør det mulig for deg å finne det optimale treningsnivået som du trenger.

I tillegg er denne spinningsykkelen utstyrt med hele 14 forskjellige treningsprogrammer, som hver og en er profesjonelt utviklet. For deg som bruker, er det derfor en haug av muligheter for din trening.

Enkelt display med mange funksjoner

Som mange andre spinningsykler, er Abilica Premium UB utstyrt med et display hvor treningsmulighetene kan velges og justeres. Dette er utrolig enkelt å bruke, både for nybegynnere og for de som har prøvd spinningsykler som denne før.

På displayet kan du finne informasjon om puls, kaloriforbrenning, tid, distanse, watt, tråkkfrekvens og hastighet, noe som er velig motiverende for brukeren, når treningen starter.

Brukeren kan være helt sikker på at det som måles er korrekt, da pulsen måles ganske nøyaktig ved hjelp av en håndpulsmåling som er plassert på styret. Denne funksjonen er helt genial for de som ønsker å holde øye med kondisjonen.

Det er dessuten også mulighet for å måle pulsen ved bruk av et pulsbelte, men dette følger ikke med sykkelen, og må derfor eventuelt kjøpes i tillegg.

Abilica Premium UB er også utstyrt med en computer med innebygget Bluetooth som kan brukes til å kommunisere med forskjellige applikasjoner. Dette kan også hjelpe til med at treningen blir morsommere og enda mer variert.

Denne spinningsykkelen kan brukes av personer som veier opp til 200 kg, og med denne muligheten kan jo alle benytte seg av denne flotte trenings sykkelen.

Dette er absolutt en klar vinner i vår test.

Produktspesifikasjoner

 • Mål: 96 cm x 51 cm x 143 cm
 • Vekt: 46 kg
 • Sete: Kan justeres både horisontalt og vertikalt
 • Motstand: Magnetisk
 • Motstandsnivåer: 32
 • Strømforsyner
 • Adapter: 220V
 • Maksimal brukervekt: 200 kg

 

Til Butikken knap

 

Masterfit TP 200 Trimsykkel (Best til prisen)

Masterfit TP 200 Trimsykkel (Best til prisen)Med denne TP200-spinningsykkelen fra Masterfit er du garantert at du får utrolig mye for pengene dine. Derfor er den også i våres test kåret til best til prisen.

Ved kjøp av denne sykkelen kan du være helt sikker på at du får en brukervennlig og enkel spinningsykkel, som alle i hjemmet enkelt vil kunne forstå og benytte seg av.

Dette betyr altså at denne sykkelen er et meget godt valg, enten du er nybegynner eller om du er mer erfaren med sykling. Denne kan derfor brukes av alle og det har altså ingen betydning hvor mange år du har syklet eller hvor gammel du er.

Pulsmåler og LCD skjerm

Spinningsykkelen er utstyrt med en flott og enkel LCD skjerm, og med et svinghjul kan man enkelt regulere motstanden. Du kan finne hele 32 forskjellig nivåer og velge mellom. Dette betyr at du kan finne en treningsrytme i akkurat det nivået som du selv ønsker, og har behov for.

På skjermen kan du også se all informasjon du trenger å vite om din trening, som for eksempel hvor mange kalorier som er forbrent, tid, motstand og hastighet. Dette er jo også med på å motivere dersom du liker å sette dine egne mål.

Denne spinningsykkelen fra Masterfit passer perfekt til alle mosjonister, uansett alder, vekt og høyde. Den kan nemlig stilles inn til den helt perfekte sittestillingen for deg.

Om du er en av de som liker å følge med på pulsen når du trener, er dette selvfølgelig også en mulighet, dersom du velger å investere i denne TP200-treningssykkelen fra Masterfit.

Den har nemlig en innebygget pulsmåler, som er plassert i håndtakene, slik at du kan sitte og følge med på pulsen din.

Det skal også nevnes at det følger med en adapter til denne sykkelen.

Masterfit TP 200-treningssykkelen er det perfekte valget for deg som ønsker en enkel og brukervennlig sykkel, som alle kan klare å forstå seg på.

Ved kjøp av denne modellen vil du alltid være garantert en effektiv og individuell trening da du fritt kan velge mellom 12 treningsprogrammer. Det beste med disse programmene er jo at du ikke trenger å tenke på intensiteten, da sykkelen automatisk styrer dette for deg.

Som nevnt tidligere er det jo i tillegg 32 motstandsnivåer, slik at du med garanti vil kunne få akkurat den treningen som du selv ønsker.

LES OGSÅ: Vektvest

Produktspesifikasjoner

 • Mål: 91 cm x 58 cm x 152 cm
 • Vekt: 35 kg
 • Motstandsnivåer: 32
 • Strømforsyning: Adapter 220V
 • Maksimal brukervekt: 120 kg
 • Svinghjul: 7 kg

 

Til Butikken knap

 

Spirit CU800 Trimsykkel (Beste PRO trimsykkel)

Spirit CU800 Trimsykkel (Beste PRO trimsykkel)Om du er på utkikk etter en god pro-treningssykkel, er nok denne CU800-modellen fra Spirit fitness et veldig godt valg for deg.

Her er du nemlig garantert en utrolig effektiv trening under hvert eneste bruk, samtidig som du vil få en komfortabel trening.

I tillegg vil du alltid få en individuell og effektiv treningsopplevelse som passer til nettopp dine ønsker og behov. Med denne sykkelen kan du nemlig velge mellom 10 innebygde treningsprogrammer.

Med denne Fitness CU800 trimsykkelen fra Spirit er du dessuten sikret en hard trening, som vil kunne hjelpe deg med å presse deg selv til å prestere ditt ytterste.

Her kan du velge mellom hele 40 forskjellige motstandsnivåer, slik at du med garanti kan finne akkurat det nivået som passer deg best.

Som tidligere nevnt kan du velge mellom 10 innebygde treningsprogrammer, og med dette kan du kun fokusere på å komme i bedre form. Sykkelen vil nemlig sørge for å innstille intensiteten.

LES OGSÅ: Trampoline test

Spinningsykkel for de proffe

Det er ingen tvil om at denne spinningsykkelen fra Spirit er det perfekte valget for deg som tar trening seriøst. Med denne er du nemlig garantert en mer komfortabel og behagelig opplevelse under treningen.

Sykkelen er også utstyrt med en computer som er i stand til å gi deg omfattende feedback under din treningsøkt, slik at du kan få all relevant informasjon og data.

Det skal også nevnes at computeren er drevet av en generator, noe som betyr at du selv genererer den nødvendige strømmen.

Ved valg av denne CU800 modellen er du sikret en korrekt posisjon når du trener. I og med at pedalene har en 2-graders inversjon, vil du kunne sitte mer behagelig på sykkelen.

Videre er setet utstyrt med dobbelt avfjæring, noe som gjør det utrolig behagelig og mykt og sitte på, og dette medfører at du kan holde ut enda lengere under treningen.

Det er ingen tvil om at Spirit CU800 trimsykkel gir mange goder for alles behov, enten du er nybegynner eller om du har trent på slike sykler i mange år.

Velg fritt mellom de 40 forskjellige motstandsnivåer eller sett på et av de forhåndsregistrerte programmene og kom i enda bedre form med denne flotte trimsykkelen.

Produktspesifikasjoner:

 • Mål: 108 cm x 55 cm x 136 cm
 • Vekt: 52 kg
 • Sete: Kan justeres både horisontalt og vertikalt
 • Motstandsnivåer: 40
 • Strømforsyning: Selvgenererende
 • Svinghjul: 13,5 kg
 • Maksimal brukervekt: 200 kg

 

Til Butikken knap

 

Nordic 205 Mosjonssykkel

Nordic 205 MosjonssykkelDersom du ønsker en lett og holdbar treningssykkel, er nok denne 205 modellen fra Nordic et godt valg for deg.

Dette er en utrolig brukervennlig treningssykkel som hvem som helst garantert vil kunne skjønne hvordan skal brukes.

Denne sykkelen kan tilby en behagelig og komfortabel opplevelse under treningen din, samtidig som du vil ha muligheten til å presse deg til ditt ytterste, for optimal trening.

Nordic 205 modellen kommer med 8 nivåer med motstand, noe som gjør at du enkelt kan justere motstanden etter ditt behov og dine ønsker.

Denne sykkelen er også mindre i designet, og på denne måten vil det ikke føles som om den tar over hele stuen, om det er der du ønsker å ha den stående.

Maksimal brukervekt er på 110 kg, så denne kan benyttes av de aller fleste personer.

LES OGSÅ: Nedgravd trampoline

God og billig

Dersom du skulle velge denne flotte spinningsykkelen vil du garantert få en individuell trening som du kan skreddersy til dine egne behov og mål.

Alt i alt er dette en supergod sykkel til en litt rimeligere pris, men du kan være helt sikker på at du her vil få en spinningsykkel av god kvalitet som du, og alle de andre som ønsker å teste den, vil kunne bruke i mange år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Motstandsnivåer: 8
 • Svinghjul: 6 kg
 • Styre: Justerbart
 • Transporthjul
 • Maksimal brukervekt: 110 kg

 

Til Butikken knap

 

Reebok Bike Titanium TC2.0

Reebok Bike Titanium TC2.0Sist, men absolutt ikke minst i denne spinningsykkelen testen har vi Reebok Titanium TC2.0, som uten tvil er en trimsykkel i høy kvalitet.

Denne er utstyrt med et 11 kg. svinghjul, som sikrer deg en god og motstandsdyktig opplevelse når du bruker treningssykkelen.

I tillegg vil du også ha mulighet til å velge mellom 20 forskjellige programmer som har blitt implementert i treningssyklusen, som selvfølgelig kan bidra til å gjøre treningen litt mer variert.

Programmene inkluderer blant annet følgende programmer: Manuelt, Tid, Distance, Kalorier, Watts, Control, Heart Rate Control, Fitness Test, Random og Target Zone. Når det gjelder Heart Rate Control skal det nevnes at pulsbelte ikke følger med i prisen, så dette må eventuelt kjøpes ved siden av.

Få musikk til din treningsøkt

Selve sykkelen er utstyrt med en 5 tommer LCD skjerm, hvor du har muligheten til å følge med på en lang rekke data på skjermen. Og om dette ikke er nok, så er det også mulighet for å koble en iPad til din Reebok Titanium TC2.0 treningssykkel.

I tillegg til dette er det også en MP3 inngang med innebygget høyttalersystem, som vil gi mulighet til å høre på din favorittmusikk mens du gir gass på treningssykkelen.

Setet på denne sykkelen er veldig ergonomisk, og det vil derfor være mulig å bruke denne spinningsykkelen i mange timer i strekk, dersom dette er ønskelig.

Produktspesifikasjoner

 • Motstandsnivåer: 75
 • Treningsprogrammer: 20
 • Svinghjul: 11 kg
 • Doble høyttalere som også kan kobles til mp2-spiller
 • Håndsensor

 

Til Butikken knap

 

Hva burde man se etter når man skal kjøpe en spinningsykkel?

Det er mange forskjellige ting man bør være oppmerksom på når man skal kjøpe en spinningsykkel, men det er nok noen ting som er mer relevant enn andre og derfor burde man legge mer fokus på dette. Her kan du se hva vi har lagt fokus på i vår spinningsykkel test:

 • Svinghjul

På en god spinningsykkel vil svinghjulet veie minst 8 kg., men gjerne mye mer enn dette. Jo tyngre hjulet er, jo bedre er det faktisk.

Størrelsen og vekten på disse svinghjulene varierer mye på de forskjellige modellene som finnes på markedet i dag. Du kan for eksempel finne svinghjul som veier mer enn 10 kg.

 • Ergonomi

Det er viktig å velge en spinningsykkel som har en god ergonomi. Dette betyr blant annet at det skal være nok muligheter til innstillinger slik at du kan dekke dine behov.

Dersom setet ikke er ergonomisk formet og behagelig og sitte på, så vil det veldig fort bli til en problematisk og ubehagelig jobb å komme seg gjennom treningsøkten på din spinningsykkel.

 • Programmer

De aller fleste spinningsykler på det norske markedet i dag har flere forskjellige innbygde programmer.

Dette gjør at det blant annet blir lett og få variert treningen din, som det ofte kan være et stort behov for, om du skal bruke mange timer sammen med spinningsykkelen din.

 • Sykkelens funksjoner

Når du trener, er det selvfølgelig deilig å kunne følge med på hvor mange kalorier man forbrenner, hvor langt man har syklet og hvor mange watt man genererer.

Det kan også være lurt å finne ut av om sykkelen har en innebygget pulsmåler, og om det kan være en mulighet for bruk av et pulsbelte sammen med spinningsykkelen.

 • Brukers vekt

Dersom du er overvektig (det er viktig at du er ærlig med deg selv i forbindelse med dette), så er det veldig viktig at du passer på å sjekke sykkelens maksimale bruker vekt.

Noen av de solide spinningsyklene har nemlig en maksimal bruker vekt på 100 kg. Men det finnes selvfølgelig også mange spinningsykler som tåler en vekt helt opp til 200 kg, så du trenger ikke å være redd for at du ikke skal finne en spinningsykkel som passer perfekt til deg.

 • Design

Det er ingen tvil om at det er designet som ikke er det viktigste delen av din spinningsykkel, men det endrer nok ikke det at du kanskje ønsker å ha en fin spinningsykkel. Den skal jo stå framme et sted hjemme hos deg, kanskje til og med i stua di.

Det er allikevel verdt og understreke at dette ikke burde være det viktigste å tenke på når du skal velge mellom alle de forskjellige modellene.

 • Tung spinningsykkel

Det kan være veldig lurt å velge en tung spinningsykkel, for vekten sier nemlig noe om hvordan materiale som er brukt under produseringen av sykkelen.

Dersom spinningsykkelen er tung, så kan du også være sikker på at den er produsert i et sterkere materiale enn en lettere spinningsykkel er. Dette kan for eksempel være en så stor forskjell at den ene er produsert i plastikk og en som er produsert i metall.

Du har kanskje hørt flere myter om sykling på en spinninsykkel, og hvordan kroppen din reagerer på denne treningsformen. I denne artikkelen kan du få mer informasjon om akkurat dette. Om du ønsker noen flere tips om hvordan du kan få mer ut av treningen din, les her.

Comments are closed.