Skjeggtrimmer test – Finn skjeggtrimmeren som passer best til deg

0

Tidene forandrer seg og det samme gjør moten. Det er ingen hemmelighet at skjegget har blitt viktig for de fleste menn, og dette er kanskje ikke så rart

Skjegget har jo ofte stor betydning for hvor velstelt man ser ut og hvordan ansiktsfasongen oppfattes. Man kan enkelt fremheve et maskulint ansikt ved å ha et skjegg, men man kan også enkelt endre inntrykket man får av ansiktsfasongen ved å ha riktig form på skjegget.

Flere og flere menn velger å investere penger i skjegget sitt. Enten ved og ofte besøke frisørsalonger og barbershops eller kanskje ved å kjøpe kremer, oljer, voks og andre produkter. Og hvorfor skal man ikke det? Skjegg har jo mye å si på hvordan man ønsker å representere seg selv.

Mange synes kanskje det er vanskelig å klippe skjegget sitt selv dersom man ikke skal fjerne alt med en barbermaskin.

Med en god skjeggtrimmer er det enkelt og selv klippe skjegget sitt og få den lengden man selv ønsker. Enten om man ønsker en «to dagers look» eller om man vil beholde litt mer lengde. Dette tar heller ikke lengere tid enn å barbere seg, dersom man er en av dem som ikke ønsker å bruke masse tid foran speilet.

En skjeggtrimmer er en skjeggtrimmer tenker du kanskje. Men det finnes uendelig mange forskjellige merker og typer trimmere, noen er fine til detaljer og rene linjer, mens andre er mer effektive for store områder.

Skjeggtrimmerne i denne testen

LES OGSÅ: Infrarød terrassevarmer – Infravarmer

Prisene varierer

Prisene er også veldig varierende så det er opp til deg hvor mye du ønsker å investere i en skjeggtrimmer, hvilke funksjoner du ønsker og hvor mange år du ønsker å ha den.

Vi har derfor valgt å lage denne testen til deg som er usikker på hvilken skjeggtrimmer du skal velge. Husk at det er ikke nødvendigvis den dyreste som er det beste valget for deg.

Det fine med å ha så mange forskjellige skjeggtrimmere å velge mellom er at du kan finne en som passer perfekt til ditt skjegg. Enten du er av typen som ønsker å ha litt skjeggstubber eller om du foretrekker litt lengde.

Det er vel ikke helt uten mening at man velger hvilke type skjegg man ønsker å ha. Du har kanskje vært hos en profesjonell frisør eller liknende å fått høre hva som kler din ansiktsfasong eller kanskje du har fått mange komplimenter en dag hvor du rett og slett har glemt å barbere deg.

Kanskje det er kona som synes at du ser ekstra bra ut med skjegg? Uansett hvilken grunn du har kan det være fint å holde skjegget formet og velstelt.

LES OGSÅ: Popcornmaskin test – Beste popcornmaskin

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer (Best i test)

Wella Professional Contura HS 61 TrimmerVi har kåret vår testvinner av skjegg trimmere og dette ble uten tvil Wella Professional sin Contura HS 61. Her vil du få en skjeggtrimmer som du kan ha i mange, mange år fremover.

Den ligger lett i hånda, er enkel å bruke og presis i kuttingen med sitt 2,5 centimeters brede kuttehode. Kanskje ikke rart at de fleste frisørsalonger i Norge velger å bruke nettopp denne skjegg trimmeren.

Med sin 60dB-motor er den utrolig stillegående uten mye vibrasjoner. Denne kan klippe håret helt ned til 0,1 mm med sitt slitesterke skjærehode, som selvfølgelig er produsert i rustfritt stål.

Brukere er også veldig fornøyd med denne maskinen. Av 19 anmeldelser får Contura HS 61 trimmeren hele 4,6 av 5 stjerner.

Du får selvfølgelig også med en rengjøringsbørste, olje, ladestasjon og justerbart avstandsstykke for å trimme de litt lengre hårene.

Dersom du er opptatt av kvalitet og presisjon vil denne skjegg trimmeren være perfekt til deg.

Detaljer:

 • Klippelengder: 0,1 mm, 0,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm
 • Klipper tett
 • Slitesterkt skjærehode
 • Stillegående og sterk motor (60 dB)
 • Vekt: 110 gram
 • Skjeggtrimmer og detalj-hårtrimmer

 

Til Butikken knap

 

Philips Styleshaver 2i1 Skjeggtrimmer (Best til prisen)

Philips Styleshaver 2i1 SkjeggtrimmerMed Philips Styleshaver 2i1 kan du enkelt få kontroll på skjegget, uansett i hvilken lengde du måtte ønske.  Med denne trimmeren får du 12 forskjellige innstillinger, og i tillegg får du med en ekstra trimmer med et hode som er beregnet for de lengre hårene.

Maskinen kan lades fullt opp på 4 timer, og vil da kunne brukes i 75 minutter uten ledning, så denne kan du fint ta med når du skal ut å reise.

Den kan brukes til både våt barbering med skum eller gele, eller til tørr barbering alt ettersom hva du foretrekker. Den kan også skylles lett under rennende vann etter bruk.

Det er lett å velge mellom de 12 forskjellige innstillingene og denne trimmeren kan kutte håret fra 0,5 mm til 10 mm. De finere kutteelementene gir en tett trimming og de avrundede tuppene sørger for en myk berøring mot huden og et perfekt resultat.

Med Philips Styleshaver får du virkelig mye igjen for pengene.

Detaljer:

 • Batteritype: Li-lon
 • Dobbel folie
 • To trimmere på en maskin (32 mm og 15 mm)
 • Trimmer lengder fra 0,5 mm – 10 mm
 • Opptil 75 minutters trådløs bruk
 • Trimmeren sier ifra når den bør lades

 

Til Butikken knap

 

Remington MB4110 Skjeggtrimmer

Remington MB4110 SkjeggtrimmerMed Remington MB4110 Skjeggtrimmer er det lekende lett å få det resultatet du ønsker. Med to utskiftbare trimmehoder får du mulighet til å velge lengder fra 0,4 mm til 5,5 mm, og dersom du ønsker en vanlig barbering, tar du enkelt bare av trimmehodet.

Bladene på denne skjegg trimmeren er titanbelagte og disse er også selvslipende. Med denne maskinen trenger du ikke å bruke mye tid på vedlikehold. Trimmehodet tas kun av, og den kan skylles lett under rennende vann. Enklere enn det kan det vel ikke bli.

Dersom du er mye ute og reiser er denne trimmeren perfekt for deg. Den kan nemlig enkelt lades i den bærbare datamaskinen med den smarte USB-ladefunksjonen, og på denne måten trenger du aldri å måtte ta med deg en tung lader. Levetiden på et full ladet batteri er på ca 40 minutter.

Detaljer:

 • USB-lading
 • Selvslipende blad
 • Oppbevaringspose medfølger
 • Klipper lengder fra 0,4 mm til 5,5 mm
 • Ladeindikator

 

Til Butikken knap

 

Babyliss For Men Beard Trimmer Digital Control (E876E)

Babyliss For Men Beard Trimmer Digital Control (E876E)Denne komfortable og flotte skjegg trimmeren gir en enkel og rask trimming med høy presisjon og komfort. Denne skjegg trimmeren fra Babyliss har ikke bare et kult design, men den er også lett å bruke på alle typer skjegg da den følger ansiktets form og konturer perfekt.

Med maskinen kan du trimme skjegget fra 0,2 mm til 5 mm, og det medfølger selvfølgelig et feste som kan settes på for å trimme fra 5,4 mm til 10 mm. Du kan enkelt se og styre lengden på maskinens LED-skjerm.

Denne maskinen er dessverre ikke vanntett, så den kan ikke brukes i dusjen, men den kan skyldes lett under rennende vann etter bruk.

Levetiden på et full ladet batteri er på ca 40 minutter i bruk, og den kan selvfølgelig også brukes med ledning dersom dette skulle være nødvendig.

Detaljer:

 • W-Tech-kniver, dette tillater en raskere klipping
 • IPRO motorstyring
 • Rustfritt stål
 • Rengjøringsbørste og olje medfølger

 

Til Butikken knap

 

Philips MG5720/15 Skjeggtrimmer

Philips MG5720/15 SkjeggtrimmerDenne 9-i-1 trimmeren fra Philips er super på alle bruksområder. Multitrimmeren kutter raskt og effektivt og gir en jevn og fin klipping. Her får du 9 verktøy for hår og ansikt i en maskin.

Bladene på denne trimmeren holder seg effektive og skarpe uten behov for smøring da skjærelementene er selvslipende. På denne måten trenger du ikke å måtte bruke tid på vedlikehold, og du vil ha en god maskin med skarpe blader i mange år framover.

Dersom du er mye ute på reisefot, er dette trimmeren for deg. Levetiden på et full ladet batteri er på 80 minutter, så med denne maskinen kan du nok la laderen ligge igjen hjemme. Trimmeren og tilbehøret kan skylles under rennende vann etter bruk.

Detaljer:

 • Batteritype: NiMH
 • Opptil 80 minutters trådløs bruk
 • Beste klippeytelse hos Philips
 • Kan også trimme lengre hår
 • DualCut-teknologi med dobbeltslipte blader

 

Til Butikken knap

 

Babyliss For Men X-8 Multitrimmer (E835E)

Babyliss For Men X-8 Multitrimmer (E835E)Med denne trimmeren fra Babyliss får du mye for pengene. I tillegg til at den trimmer hår og skjegg kan den også fjerne nese- og ørehår. Babyliss X-8 multitrimmeren kan justeres og kutte fra 0,5 mm til hele 15 mm.

Du får også med ekstra hoder for flere justeringer av lengde, kammer og to skjærekanter som gjør det enkelt å lage mønstre dersom du skulle ønske det. Det blir også lettere å forme kantene rundt skjegget med disse ekstra verktøyene.

Når du kjøper din multitrimmer får du med hele 8 forskjellige verktøyer som gjør friseringen enklere for deg.

Denne maskinen er vanntett, så den kan fint tas med i dusjen om dette foretrekkes, og den kan selvfølgelig også vaskes under rennende vann.

Levetiden er på et full ladet batteri er opptil 40 minutter, men den kan så klart også brukes med ledning.

Detaljer:

 • 32 mm CMS
 • Rustfritt stål
 • WTECH-teknologi
 • Vanntett
 • 26 lengdeinnstillinger

 

Til Butikken knap

 

Hvorfor det kan være lurt å handle på nettet

Som med de fleste produkter anbefaler vi som regel alltid å handle på nettet. Dette er tidsbesparende, utvalget av produkter er alltid større og man kan lese all informasjon man trenger å vite om de forskjellige produktene.

En annen stor fordel er at det generelt er litt billigere å handle på nettet og man har ingen salgsmann «hengende over seg» når man prøver å velge rett produkt.

Vi vet jo også at de fleste butikker i Norge ofte kjører salgs konkurranser blant de ansatte og at de ofte får litt provisjon eller bonus av hva de selger, og derfor kanskje prøver å selge litt ekstra. Flere av produktene i denne testen er heller ikke mulig å få kjøpt i butikk.

LES OGSÅ: Dampvasker test – Beste dampvasker

Skal man velge en skjeggtrimmer med eller uten batteri

Før du velger den rette skjeggtrimmeren for deg er det viktig å bestemme seg for om man ønsker en maskin med eller uten batteri.

Dersom man går for en batteridreven trimmer kan det være lurt å forsikre seg om at levetiden på batteriet er bra nok. Dette har jo som regel noe med prisen å gjøre, men det kan ofte være verdt de ekstra pengene for å få et godt batteri med lengere levetid.

Det er jo litt kjedelig om batteriet plutselig går tomt mens du står midt i trimmingen. De fleste batteridrevne skjeggtrimmere du finner på markedet i dag har en levetid på ca 30-45 minutter.

Skjeggtrimmere som er avhengig av en stikk kontakt er nok kanskje ikke alltid like praktiske med ledningen som ofte kan henge litt i veien ved bruk, men den er en smule billigere i drift.

Dersom du for eksempel er mye ute og reiser kan det jo være mer praktisk for deg og ikke måtte ha med deg en ladestasjon i håndbagasjen.

Vi vil allikevel tipse deg om at det kan være lurt å gå for en batteridreven trimmer da denne sikrer deg optimal fleksibilitet.

Du kan jo alltids koble den batteridrevne skjeggtrimmeren til strøm dersom du har glemt å lade den opp.

LES OGSÅ: Nedgravd trampoline

Type batteri

De fleste skjeggtrimmere er utstyrt med enten et NIMH-batteri eller et Li-ionbatteri. Begge disse typer batterier har lang levetid, men det kan være greit å vite at et NIMH batteri som regel tåler flere oppladinger.

Oppladningstiden på de forskjellige maskinene varierer mye, men som regel kan de fleste trimmere hurtiglades i ca 5 minutter, og dette skal holde til en trimming.

Ekstra funksjoner

Ekstra funksjoner på en skjeggtrimmer vil ofte si litt ekstra penger. Det er derfor smart å finne en trimmer med de funksjonene som passer dine behov og ønsker.

Noen skjeggtrimmere er god egnet for og også trimme håret på hodet, mens andre faktisk er vannavstøtende slik at den kan brukes i dusjen dersom dette foretrekkes, men om du foretrekker å stå foran et speil når du fikser skjegget er jo kanskje ikke dette nødvendighet for deg.

Du har sikkert prøvd å stå over en vask og barbert deg noen ganger. Da har du sikkert også opplevd at skjeggstubbene flyr rundt på badet og at vasken er fylt med hår når du er ferdig. Dette må jo gjerne vaskes bort før dama kommer inn og skal bruke badet eller før du selv må løpe ut døra, og det er vel kanskje ikke det man ønsker å bruke tiden til om morgenen.

Det trenger du heller ikke å gjøre lengere dersom du velger den rette skjeggtrimmeren. Veldig mange skjeggtrimmere nå til dags er nemlig utstyrt med et såkalt vakuumsystem som fanger opp hårene mens du trimmer skjegget.

Dette er selvfølgelig en veldig populær funksjon som veldig mange menn velger.

Er du en av de som ikke ønsker å ha skjeggtrimmeren stående i ladestasjonen hele tiden? Kanskje du bare liker å kunne se hvor mye batteri som er igjen på maskinen før du må lade?

Da kan det være greit med en trimmer med et lite display som viser deg når det er på tide med en opplading.

Du kan også finne skjeggtrimmere med et LED-display som viser den valgte trimme-funksjonen slik at du ikke trenger å være redd for å ta for mye.

Lett å rengjøre

Når du kjøper en skjeggtrimmer følger det som regel alltid med en liten kost som kan brukes til å børste vekk hår fra skjeggtrimmerens «hode». Noen modeller kan du faktisk fjerne skjærehode for å skylle det i springen.

Når det gjelder selve maskinen så rengjøres denne enkelt med en fuktig klut.

Det viktigste å huske på når man velger en skjeggtrimmer er at dette er et verktøy som ofte blir brukt flere ganger i uken og det er deilig å ha en ordentlig trimmer som glir lett over huden og som ikke lugger og napper med seg hår eller forårsaker irritasjon, svie og rødhet i huden.

Det er derfor smart å gå for en trimmer med god levetid og en bra kvalitet slik at du slipper å kjøpe en ny maskin etter bare noen måneder.

I den moderne verdenen vi lever i er det noen ganger lurt å tenke at tid er penger, og det kan derfor være aktuelt å investere i et verktøy som fungerer bra, er effektivt, og som holder lenge.

 

Comments are closed.